Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós tzatziki

Csicseriborsós tzatziki
Csicseriborsós tzatziki
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom saláta grillezett húsok mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, hagyjuk hűlni, majd mozsárban elmorzsoljuk. A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel jól leöblítjük, hagyjuk szűrődni.
  2. Az uborkát megmossuk, hosszában kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, durvára reszeljük. Kevés sóval megszórjuk, és hagyjuk kb. 10 percet állni.
  3. A joghurtot simára kavarjuk a citromlével, az olajjal és az áttört fokhagymával. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a kicsavart uborkát és a csicseriborsót.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 607
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

csicseris uborkasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

269
szezámmag 1 ek
csicseriborsó konzerv 240 g
uborka 250 g
görög joghurt 500 g
citromhéj 1 citromból nyert
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint