r
Nosalty Logó

Csicseriborsó fasírt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Perevi
Csicseriborsó fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kukta
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 369 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1106 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 369 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4164 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    2948 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1176 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1106 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3009 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót előző este beáztatjuk.
  2. Elővesszük a kuktaedényt, és a felaprított hagymát az olajon üvegesre pároljuk, vagy ízlés szerint enyhén megpirítjuk. Az ázott csicseriborsót leöblítjük, beleforgatjuk a hagymába, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven elfedje, sózzuk vagy beledobjuk a zöldségleves kockát és a babérleveleket, majd lezárjuk a kuktát.
  3. Egy kis lábosban összekeverjük a paradicsompürét/szószt a szójaszósszal és a petrezselyemmel, majd összeforraljuk őket.
  4. A sziszegéstől/forrástól számított 20 perc múlva a kuktát levesszük a tűzről. Kicsit várunk, hogy kihűljön, kiszedjük a babérlevelet. Leszűrjük a csicseriborsót, de egy edénybe felfogjuk a levét. A csicseriborsót összeturmixoljuk. Vigyázat, nagyon száraz lesz, a hígításhoz kell a felfogott lé, de nem az egész! Ne legyen túl híg!
  5. A csicseriborsó masszát átrakjuk egy keverőtálba, hozzáadjuk a szójás-petrezselymes paradicsompürét, az olívaolajat, a szükséges mennyiségű zsemlemorzsát. Összekeverjük, és egy jól formázható masszát kapunk.
  6. Ebből a masszából evőkanállal fasírtokat formázunk, sütőpapírral bélelt hőálló üvegtálba sorjázzuk őket, és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 36944
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Ajánló

Feltétként főzelékhez vagy salátához.

Receptkategóriák

Csicseriborsó fasírt
Perevi 1 recept

Az eredeti receptet a "Legyen néktek eledelül" (Oltalom Alapítvány) című kiadványban találtam, amikor vegán ételeket kerestem. Kicsit átalakítottam, továbbfejlesztettem, szerintem így egyszerűbb is elkészíteni. Az eredeti recept teljes kiőrlésű zsemlemorzsát ír, én simával készítem, viszont ha ezt kicseréljük kukoricás vagy rizses alapanyagra, gluténmentes is lesz! Sok sikert és jó étvágyat hozzá! 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek