Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsó fasírt

Csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet a "Legyen néktek eledelül" (Oltalom Alapítvány) című kiadványban találtam, amikor vegán ételeket kerestem. Kicsit átalakítottam, továbbfejlesztettem, szerintem így egyszerűbb is elkészíteni. Az eredeti recept teljes kiőrlésű zsemlemorzsát ír, én simával készítem, viszont ha ezt kicseréljük kukoricás vagy rizses alapanyagra, gluténmentes is lesz! Sok sikert és jó étvágyat hozzá! 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Feltétként főzelékhez vagy salátához.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót előző este beáztatjuk.
  2. Elővesszük a kuktaedényt, és a felaprított hagymát az olajon üvegesre pároljuk, vagy ízlés szerint enyhén megpirítjuk. Az ázott csicseriborsót leöblítjük, beleforgatjuk a hagymába, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven elfedje, sózzuk vagy beledobjuk a zöldségleves kockát és a babérleveleket, majd lezárjuk a kuktát.
  3. Egy kis lábosban összekeverjük a paradicsompürét/szószt a szójaszósszal és a petrezselyemmel, majd összeforraljuk őket.
  4. A sziszegéstől/forrástól számított 20 perc múlva a kuktát levesszük a tűzről. Kicsit várunk, hogy kihűljön, kiszedjük a babérlevelet. Leszűrjük a csicseriborsót, de egy edénybe felfogjuk a levét. A csicseriborsót összeturmixoljuk. Vigyázat, nagyon száraz lesz, a hígításhoz kell a felfogott lé, de nem az egész! Ne legyen túl híg!
  5. A csicseriborsó masszát átrakjuk egy keverőtálba, hozzáadjuk a szójás-petrezselymes paradicsompürét, az olívaolajat, a szükséges mennyiségű zsemlemorzsát. Összekeverjük, és egy jól formázható masszát kapunk.
  6. Ebből a masszából evőkanállal fasírtokat formázunk, sütőpapírral bélelt hőálló üvegtálba sorjázzuk őket, és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 27 003
elküldve: 1
receptkönyvben: 188
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Perevi

Mióta szakács: 2014.04.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicseriborsós fasírt, zöldségfasírt, hagymás-paradicsomos csicseri fasírt, fűszeres csicseriborsó fasírt, zöldségfasírt csicseriborsóból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

360
csicseriborsó 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
zsemlemorzsa 2 ek
sűrített paradicsom 10 dkg
szójaszósz 2 ek
petrezselyem 2 ek
olívaolaj 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
babérlevél 2 db
1 kávéskanál
víz 5 dl