Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes gyümölcsleves a javából

Vegyes gyümölcsleves a javából
Vegyes gyümölcsleves a javából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári melegben szerettem volna egy finom, de mégis tartalmas, főzés nélküli, lágy, selymes ízű gyümölcslevest készíteni. Valóban annyira tartalmasra sikeredett, hogy a második fogással egy órát várni kellett a leves után. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a gyümölcsleves "alaplevét", azaz összeturmixoljuk az egyik (érettebb) banánt, narancslevet, áfonya joghurtot.
  2. Egy lábasban összekeverjük a főzés nélküli vaníliapudingot dupla annyi tejjel, mint amennyivel eredetileg kellene, tehát 1 literrel.
  3. Ehhez, ha kicsit besűrűsödött, adjuk hozzá az összeturmixolt alaplevet.
  4. A sárgadinnyét, banánt, hámozott őszibarackot és a nektarint egyforma kockákra vágjuk.
  5. Mehetnek bele a levesbe. Másfél-2 óra kell neki, hogy rendesen lehűljön. Majd tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 188
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mariposa

Mióta szakács: 2015.06.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

főzés nélküli pudingos gyümölcsleves, selymes ízű gyümölcsleves, gyümölcsleves főzés nélkül

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

390
sárgadinnye 70 dkg
nektarin 3 db
őszibarack 3 közepes db
banán 2 db
tej 1 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
narancslé 2 dl
gyümölcsjoghurt 150 ml