Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseh krémes

Cseh krémes
Cseh krémes
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam keresztelőjére kerestem valamilyen sütit, és az interneten találtam rá erre. Nagyon finom és hamar elkészül, amíg a kisfiam aludt, meg is lett, és a mosogatással is végeztem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tepsibe 2 nápolyi lapot helyezünk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjéket, a porcukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a a darált dióval elkevert zsemlemorzsát. A habos krémet ráöntjük a nápolyira. Kb. 20 percig sütjük.

A krémhez

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből, a tojássárgákból, a pudingporból, a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Hideg vízbe állítva az edényt kihűtjük, majd a cukros vajjal összekeverjük.
  2. Rásimítjuk a megsült alapra a krémet, és díszítjük. Hűvös helyre tegyük, hogy szépen szelhető legyen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 7 867
elküldve: 4
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

nápolyi vaníliás krémmel, vaníliás nápolyi szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

729
ostyalap 2 db
tojásfehérje 6 db
porcukor 200 g
dió 200 g
zsemlemorzsa 4 ek
vaj 250 g
porcukor 200 g
tej 3 dl
tojássárgája 6 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliás cukor 1 csomag