Csokis nápolyi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska

adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
50g ostya189 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
11 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
-
38g tej21 kcal
Összesen
737
Kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
200g ostya754 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
46 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
150g tej84 kcal
Összesen
2945
Kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
28.9g ostya109 kcal
-
28.9g margarin208 kcal
-
2.9g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
14.5g tortabevonó79 kcal
-
21.7g tej12 kcal
Összesen
427
Kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 8.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
737
Kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 202.4 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1025.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.1 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1640 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 1536 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1246 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
2945
Kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
427
Kcal
Hozzávalók
-
20 dkg margarin
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek porcukor
-
10 dkg tortabevonó
-
1.5 dl tej
Elkészítés
- A vajat a kakaóval, porcukorral, kakaóporral kikeverjük.
- Felolvasztjuk a tortabevonót a tejjel.
- Összeöntjük, simára kikeverjük.
- Megtöltjük az ostyás lapokat, a tetejére is szépen elsimítjuk.
- Hidegre tesszük dermedni.
- Tetszés szerint szeleteljük.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 31850
- Feltöltés dátuma: 2011. december 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Iluska
886 recept
Gyerekkoromban sokszor elkészítette anyukám ezt a sütés nélküli finomságot. Én gépi turmixszal szoktam a csokis-vajas krémet hozzá készíteni, így finom krémes lesz. Mikor készen lett... lányom egyből rárabolt!!
Hozzászólások (8)
Kedves Iluska! Milyen igaza van a lányodnak! :-)) Elmentve, gyors és fincsi édesség, nyami :-) Jó készül?dést az ünnepekre:-)) Éva-Anyóca
Üdv!Köszönöm,kellemes ünnepeket!!
Ez a recept így egy nagy 0!
Csak neked az,viszont ha vásárolsz egy ostyalapot,és a krémmel megtöltöd,mindjárt nem nulla lesz!!!Nem köteleztem senkit,hogy megnézze,Téged sem.
Ugyanígy készítettem el a krémet hozzá,és ízletes lett.
Hétvégén elkészítem kíváncsi vagyok milyen lesz. Mennyi id?re tegyem a h?t?be? Még aznap meg lehet szelni? Légyszi írd már meg. KÖSZI.
Szió!Mi felvágtuk még aznap.Érzed azt majd,ha a teteje megszáradt,akkor szeletelhet?!Jó étvágyat majd hozzá!! :-))
Ilus74-nek: Nem szokásom regisztrálni ilyen oldalakra, de annyira dühös lettem, hogy muszáj elmondanom! A receptben 1 1/2 dl tej szerepel - én pedig sajnos elhittem, hogy ezt tényleg megcsináltad, és tényleg jó recept! De ennyi tejt?l nemhogy nem kenhet? a krém, hanem egész egyszer?en folyékony! Teljesen híg! Tehát baromi sok ennyi tej bele! Szóval kösz, hogy kicsesztél velem! Vagy ez volt a célod? Hogy aki megcsinálja, pórul járjon?? Ja, és kösz a hozzászóló barátn?dnek is, aki szintén nem csinálta meg a recepted alapján - csak neked nyalizott!! A nosalty leszerepelt, pocsék, kipróbálatlan recepteket irkálnak be egyesek, hát az biztos, hogy innen soha többé nem nézek receptet, és az összes ismer?sömet eltanácsolom ett?l a gagyi oldaltól, a pocsék receptekkel!!
Nevetséges amit írtál,és valóban kár volt regisztrálnod!!!Ha ennyire okosnak tartod magad,és értenél a sütéshez akkor tudhatnád,hogy 1 1/2 -ez másfél decilitert jelent,és ez ennyi hozzávalóhoz egyáltalán nem sok. Nem ismerem aki hozzászólt a recepthez,de legalább ? fel tudta fogni,nem úgy mint egyesek... Szerintem is jól teszed,ha nem jössz ilyen oldalakra,el?bb meg kell tanulni és felfogni mikor,mit jelent egy ételhez leírt arány!!
Ha valóban megcsináltad volna akár csak egyszer is az általad felrakott receptet, akkor tudnád, hogy másfél deci tej annyira sok, hogy nemhogy nem krém lesz a hozzávalókból, hanem folyik az egész! Én legalább megpróbáltam elkészíteni ezt a nápolyit (így derült ki a recepted hibája!) - te megcsináltad valaha is??? Szerintem csak a szád jár!
Másfél dl egyáltalán nem sok a felolvasztott tortabevonóhoz,és a hozzákevert kakaóporhoz.Miután a vaj is hozzá lesz keverve,fog annyit köt?dni,hogy nem szabad folyósnak lennie....mivel nekem sem lett folyós,éppen annyira,hogy elkentem.Hamar megkötött.Ja és az ostyalapok közé,nem annyira vastagon lett kenve,ezért is lett elég a krém bele. Ja és egyébként a többi feltett receptemet is csak úgy feltettem,soha nem is csináltam meg...nem tudtad!!!
"Szerintem is jól teszed,ha nem jössz ilyen oldalakra,el?bb meg kell tanulni és felfogni mikor,mit jelent egy ételhez leírt arány!!" Ezt írod, miközben a receptedben roppant precízen csak fél tábla tortabevonó szerepel. Elárulnád, hogy mekkora tábla fele?? Mert aki tudja, "mit jelent egy ételhez leírt arány", illetve elkészítette valaha is, azt is "felfogja", hogy tortabevonóból is kapható sokféle, 60 gr-os, 100 gr-os, meg még nagyobb is! Szóval mi is az ételedhez leírt arány???
Kedves Dühös Abszolút igazad van! Ez a magát fakanál virtuóznak hív? alkotóm?vész, azt írja, hogy margarin vagy más vaj, a kett? nem ugyan az! A másik hozzávaló:kakaó, utána meg még kakaópor így lehet, hogy nem is elég a tej. A NoSalty nem rossz!!!Nagyon sok jó receptet találtam már itt és ki is kipróbáltam. Igaz vannak sokan akik nyalják egymás alfelét rendesen, igaz, hogy úgy akarnak rávenni a f?zéssel-sütéssel éppen próbálkozókat, hogy agyon dicsérik silány alkotásaikat és ebben a "csodálatos kis közösség" hangadói(talán szerkeszt?i) járnak az élen. Az pedig, hogy ma Magyarországon valakinek szólsz, hogy hibázott és ? le trágárkodja a fejed, szinte általános, nem csak ennek az oldalnak sajátja!!! Üdv. Rózsi
Szia! Szerintem jó ez a recept akár a többi amit felraktál. Akinek meg nem sikerül az ne téged szidjon hanem fusson neki még egyszer és recept szerint készítse el.Lehet,hogy ? nem jól állt neki.Olyan könny? mást okolni a dolgokért emberek.... Zsuzsi
Köszönöm,aranyos vagy!Szerintem is jó! :-))
hmm... szerintem nagyon jó recept :)) gratulálok! amúgy annak aki itt értetlenkedik, elmondanám, hogy az "általános" tortabevonó az 100 g -os és csak ezért hogy beleköss a másikba....hát... elszomorító , és annak fele 50 g. ha meg egyszer nem sikerült próbáld meg újra. miért kell a recept leíróját hibáztatni, azért mert te elcseszted!? (szólok Dühös nevezet? személynek) mire jó az hogy belekötsz a másikba, közben meg te hibáztál? lehetne annyi eszed hogy megnézed a képet, és lehet látni hogy vékony a krém az ostyák között. gondold meg mit írsz Dühös!!!!
Magáért beszél amit írsz.Köszi,jó,hogy vannak még ilyen emberek..... :-))
:)))
Kedves Dühös és további Kételked?k! A recept jó, csak az elkészítés menete nem stimmel (nekem legalábbis). A tej nekem is soknak t?nt, ráadásul összetúrósodott a margarinnal, vagyis sehogy sem akart egynem? masszává keveredni. El?ször beraktam a fagyóba, hátha csak túl lágy a massza, de akkor meg kivált a tej a kakaós margarindarabok közül. Nem adtam fel, úgy gondoltam, hogy ha a tej ugyebár nem tud megszilárdulni, akkor a margarint kell folyóssá tenni, és úgy majd elkeveredik. Bevágtam hát a tálat a mikróba, 10 másodpercenként kivettem, és kanállal átkevertem. A negyedik alkalomra szép, egynem? csokis krémet kaptam. Persze így túl folyós volt, szóval ezúttal újra bevágtam a fagyóba. :-) 10 percenként kivettem, kanállal kevertem rajta egyet. Harmadik alkalomra tejföl s?r?ség? volt már, ezt kényelmesen a lapok közé tudtam tenni. A végeredmény isteni finom! Tanulság: ha nincs turmixgéped, eleve melegítsd össze az egészet, majd h?tsd le, amíg kenhet? krémes lesz! A végeredmény nagyon finom, és ha eleve így csinálod, már nem is macerás. Én még biztosan el fogom ezt készíteni más ízesítésben is! Köszi a receptet!
Minden jó,ha jó a vége!!-bár nekem nem okoz gondot a csokis krém elkészítése :-)) Örülök azért,hogy sikerült!További jó sütést,f?zést!!