Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis nápolyi

Csokis nápolyi
Csokis nápolyi
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban sokszor elkészítette anyukám ezt a sütés nélküli finomságot. Én gépi turmixszal szoktam a csokis-vajas krémet hozzá készíteni, így finom krémes lesz. Mikor készen lett... lányom egyből rárabolt!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a kakaóval, porcukorral, kakaóporral kikeverjük.
  2. Felolvasztjuk a tortabevonót a tejjel.
  3. Összeöntjük, simára kikeverjük.
  4. Megtöltjük az ostyás lapokat, a tetejére is szépen elsimítjuk.
  5. Hidegre tesszük dermedni.
  6. Tetszés szerint szeleteljük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 169
elküldve: 7
receptkönyvben: 246
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
775 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ostyalap csokikrémmel, vajas-kakaókrémes ostya

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Syd1985
Syd1985 Wed, 2013-04-17 18:53

Kedves Dühös és további Kételkedők!
A recept jó, csak az elkészítés menete nem stimmel (nekem legalábbis). A tej nekem is soknak tűnt, ráadásul összetúrósodott a margarinnal, vagyis sehogy sem akart egynemű masszává keveredni. Először beraktam a fagyóba, hátha csak túl lágy a massza, de akkor meg kivált a tej a kakaós margarindarabok közül. Nem adtam fel, úgy gondoltam, hogy ha a tej ugyebár nem tud megszilárdulni, akkor a margarint kell folyóssá tenni, és úgy majd elkeveredik. Bevágtam hát a tálat a mikróba, 10 másodpercenként kivettem, és kanállal átkevertem. A negyedik alkalomra szép, egynemű csokis krémet kaptam. Persze így túl folyós volt, szóval ezúttal újra bevágtam a fagyóba. :-) 10 percenként kivettem, kanállal kevertem rajta egyet. Harmadik alkalomra tejföl sűrűségű volt már, ezt kényelmesen a lapok közé tudtam tenni.
A végeredmény isteni finom! Tanulság: ha nincs turmixgéped, eleve melegítsd össze az egészet, majd hűtsd le, amíg kenhető krémes lesz! A végeredmény nagyon finom, és ha eleve így csinálod, már nem is macerás. Én még biztosan el fogom ezt készíteni más ízesítésben is! Köszi a receptet!

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2013-04-18 17:34

Minden jó,ha jó a vége!!-bár nekem nem okoz gondot a csokis krém elkészítése :-))
Örülök azért,hogy sikerült!További jó sütést,főzést!!

gazda.dorottya99
gazda.dorottya99 Sat, 2013-02-02 17:36

hmm... szerintem nagyon jó recept :)) gratulálok!
amúgy annak aki itt értetlenkedik, elmondanám, hogy az "általános" tortabevonó az 100 g -os és csak ezért hogy beleköss a másikba....hát... elszomorító , és annak fele 50 g.
ha meg egyszer nem sikerült próbáld meg újra. miért kell a recept leíróját hibáztatni, azért mert te elcseszted!? (szólok Dühös nevezetű személynek)
mire jó az hogy belekötsz a másikba, közben meg te hibáztál? lehetne annyi eszed hogy megnézed a képet, és lehet látni hogy vékony a krém az ostyák között.
gondold meg mit írsz Dühös!!!!

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2013-02-02 18:11

Magáért beszél amit írsz.Köszi,jó,hogy vannak még ilyen emberek..... :-))

Szuszka
Szuszka Mon, 2012-10-22 19:48

Szia!
Szerintem jó ez a recept akár a többi amit felraktál.
Akinek meg nem sikerül az ne téged szidjon hanem fusson neki még egyszer és recept szerint készítse el.Lehet,hogy ő nem jól állt neki.Olyan könnyű mást okolni a dolgokért emberek....
Zsuzsi

Dühös
Dühös Sun, 2012-03-11 02:36

Ilus74-nek: Nem szokásom regisztrálni ilyen oldalakra, de annyira dühös lettem, hogy muszáj elmondanom! A receptben 1 1/2 dl tej szerepel - én pedig sajnos elhittem, hogy ezt tényleg megcsináltad, és tényleg jó recept!

De ennyi tejtől nemhogy nem kenhető a krém, hanem egész egyszerűen folyékony! Teljesen híg! Tehát baromi sok ennyi tej bele! Szóval kösz, hogy kicsesztél velem! Vagy ez volt a célod? Hogy aki megcsinálja, pórul járjon??

Ja, és kösz a hozzászóló barátnődnek is, aki szintén nem csinálta meg a recepted alapján - csak neked nyalizott!!

A nosalty leszerepelt, pocsék, kipróbálatlan recepteket irkálnak be egyesek, hát az biztos, hogy innen soha többé nem nézek receptet, és az összes ismerősömet eltanácsolom ettől a gagyi oldaltól, a pocsék receptekkel!!

Wasabirozi
Wasabirozi Sun, 2012-03-11 16:51

Kedves Dühös

Abszolút igazad van!
Ez a magát fakanál virtuóznak hívő alkotóművész, azt írja, hogy margarin vagy más vaj, a kettő nem ugyan az! A másik hozzávaló:kakaó, utána meg még kakaópor így lehet, hogy nem is elég a tej.
A NoSalty nem rossz!!!Nagyon sok jó receptet találtam már itt és ki is kipróbáltam. Igaz vannak sokan akik nyalják egymás alfelét rendesen, igaz, hogy úgy akarnak rávenni a főzéssel-sütéssel éppen próbálkozókat, hogy agyon dicsérik silány alkotásaikat és ebben a "csodálatos kis közösség" hangadói(talán szerkesztői) járnak az élen.
Az pedig, hogy ma Magyarországon valakinek szólsz, hogy hibázott és ő le trágárkodja a fejed, szinte általános, nem csak ennek az oldalnak sajátja!!!
Üdv. Rózsi

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-03-11 15:14

Nevetséges amit írtál,és valóban kár volt regisztrálnod!!!Ha ennyire okosnak tartod magad,és értenél a sütéshez akkor tudhatnád,hogy 1 1/2 -ez másfél decilitert jelent,és ez ennyi hozzávalóhoz egyáltalán nem sok.
Nem ismerem aki hozzászólt a recepthez,de legalább ő fel tudta fogni,nem úgy mint egyesek...
Szerintem is jól teszed,ha nem jössz ilyen oldalakra,előbb meg kell tanulni és felfogni mikor,mit jelent egy ételhez leírt arány!!

Dühös
Dühös Sun, 2012-03-11 17:09

"Szerintem is jól teszed,ha nem jössz ilyen oldalakra,előbb meg kell tanulni és felfogni mikor,mit jelent egy ételhez leírt arány!!"

Ezt írod, miközben a receptedben roppant precízen csak fél tábla tortabevonó szerepel. Elárulnád, hogy mekkora tábla fele??
Mert aki tudja, "mit jelent egy ételhez leírt arány", illetve elkészítette valaha is, azt is "felfogja", hogy tortabevonóból is kapható sokféle, 60 gr-os, 100 gr-os, meg még nagyobb is! Szóval mi is az ételedhez leírt arány???

Dühös
Dühös Sun, 2012-03-11 16:21

Ha valóban megcsináltad volna akár csak egyszer is az általad felrakott receptet, akkor tudnád, hogy másfél deci tej annyira sok, hogy nemhogy nem krém lesz a hozzávalókból, hanem folyik az egész!

Én legalább megpróbáltam elkészíteni ezt a nápolyit (így derült ki a recepted hibája!) - te megcsináltad valaha is??? Szerintem csak a szád jár!

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2012-03-12 18:17

Másfél dl egyáltalán nem sok a felolvasztott tortabevonóhoz,és a hozzákevert kakaóporhoz.Miután a vaj is hozzá lesz keverve,fog annyit kötődni,hogy nem szabad folyósnak lennie....mivel nekem sem lett folyós,éppen annyira,hogy elkentem.Hamar megkötött.Ja és az ostyalapok közé,nem annyira vastagon lett kenve,ezért is lett elég a krém bele.
Ja és egyébként a többi feltett receptemet is csak úgy feltettem,soha nem is csináltam meg...nem tudtad!!!

taniita
taniita Thu, 2012-03-01 10:36

Hétvégén elkészítem kíváncsi vagyok milyen lesz. Mennyi időre tegyem a hűtőbe? Még aznap meg lehet szelni? Légyszi írd már meg. KÖSZI.

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2012-03-01 20:37

Szió!Mi felvágtuk még aznap.Érzed azt majd,ha a teteje megszáradt,akkor szeletelhető!Jó étvágyat majd hozzá!! :-))

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2012-02-10 17:28

Csak neked az,viszont ha vásárolsz egy ostyalapot,és a krémmel megtöltöd,mindjárt nem nulla lesz!!!Nem köteleztem senkit,hogy megnézze,Téged sem.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-12-15 13:32

Kedves Iluska!

Milyen igaza van a lányodnak! :-))
Elmentve, gyors és fincsi édesség, nyami :-)
Jó készülődést az ünnepekre:-))
Éva-Anyóca

737
ostya 200 g
margarin 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 3 ek
tortabevonó 10 dkg
tej 1.5 dl