Nosalty Logó

Császármorzsa sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Császármorzsa sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 3731 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 249 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 3731 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 249 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát áztassuk be.
  2. A búzadarát langyos tejjel keverjük össze egy tálban, kicsit pihentessük, ha nagyon száraznak bizonyulna, lazíthatjuk még fél-egy dl tejjel.
  3. Kis idő múlva keverjük hozzá a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a leszűrt mazsolát, egy csipetnyi sót és a reszelt citromhéjat.
  4. A tojásfehérjékből verjünk habot, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk a keverékbe.
  5. Egy nagy, jócskán kivajazott tepsibe öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 15-20 percig.
  6. Ha egy picit megpirult a teteje, vegyük ki a sütőből, éles késsel szabdaljuk kisebb, szabálytalan darabokra, fakanállal mozgassuk át, majd tegyük vissza még pár percre pirulni.
  7. Melegen almaszósszal, baracklekvárral és porcukor szórással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 194
  • Össznézettség: 100204
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Ajánló

Egyszerű recept, mely ha nincs otthon búzadaránk, liszttel is elkészíthető. Ezesetben mély, fém nyelű serpenyőben, magasabb lángon süssük elő a masszát, majd szabdalás után helyezzük át sütőbe pirulni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régebben mindig serpenyőben készítettem ezt a császári étket, folyamatos odafigyelést igényelt. Most, hogy sütőbe teszem, közben más dolgokra is jut időm.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Gréti! A búzadara a császármorzsa esetében helyettesíthet? valamely teljes ?rlés? alternatívával? Köszönettel: Eszter

Gréti

Holnapra utána nézek...üdv, G

Törölt felhasználó

Köszönöm a segítséget.

Gréti

Mivel ez a recept liszttel is elkészíthet?, ezért teljes ki?rlés? liszttel is meg lehet próbálni. Én például palacsintát már készítettem bel?le. kevésbé lesz ízes, úgyhogy több cukor kell majd bele és serpeny?ben sütném, a biztonság kedvéért, sok vajjal. A másik tippem pedig a finomra darált zabpehely. Szerintem ezzel is nagyon jó lehet. Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Lehet liszttel, akkor lesz igazán CSÁSZÁRMORZSA, ez itt a daramorzsa, németül Griesschmarn receptje. mindenkinek üdv Veronika

Fahéj

Kedves Gréti! Gratulálok, hogy tied a 30 ezredik recept a Nosaltyn! Igazán megérdemled. Az enyém a 20 ezredik volt, és emlékszem, én akkor nagyon büszke voltam. Várjuk a további jobbnál-jobb receptjeidet, a szép képeidet és a cikkeidet egyaránt. Üdvözlettel: Fahéj

Gréti

Kedves Fahéj! Köszönöm, T?led értesültem err?l a hírr?l. Neked is nagy gratuláció! Igyekszem, igyekszem. Holnap hütte-kaják, jöv? héten magyaros, aztán a bécsi túra élmény-étkei szerepelnek majd a cikkekben. Üdvözlet, Gréti

3masmama

Most sül. Az illata nagyon fini. Kíváncsi vagyok, mert a serpeny?s császármorzsának még nem "mertem" nekifogni. Majd jelzem a család reakcióját. El?re is köszi:-))

3masmama

Itt vagyok. Degeszre ettük magunkat. Jó volt látni, ahogy az 5évesem hmhmhm-ögött hozzá. Férjem is megjegyezte, olyan mint a nagyié volt régen. Nagyon köszönöm. Talán a serpeny?st is megpróbálom...

Gréti

?rület, mi? Én háromszor ettem bel?le. Már egy kicsit szégyelltem is magam miatta, de hát nem lehetett ellenállni neki. Üdv, G

Kephera

Teljes ki?rlés? búzadarából csináltam, úgyis teljesen jó! Talán csak a színe nem olyan szemet gyönyörködtet? így:)

Gréti

Na, akkor itt a tuti biztos válasz welli-nek! Köszönöm! Gréti

Frezia121

Kedves Gréti! Ennek titka a légkeverésben van vagy nekiálljak a gázsüt?mben is? Ott kisebb h?fokon süssem? Üdv: Frezia

Gréti

Szia Frezia, csak most látom a bejegyzésed. Bármilyen süt?ben ki lehet próbálni, de ha csak alsó lángon ég, akkor én, talán alacsonyabb h?fokon és tovább sütném.

taranikó

Nagyon finom lett. Annak ellenére, hogy sajna csak kis tepsüben tudtam sütni, és így nagyon vastag lett és mire átsült teljesen, kicsit kiszáradt, de ez nem a recept hibája, hanem az enyém. Legközelebbre veszek nagy tepsüt, mert nagyon szeretjük a császármorzsát, de nincs kedvem mindíg a t?zhely mellett állni.:) Köszi a receptet.

Gréti

szívesen! megéri nagyobban sütni. üdv, Gréti

liloci

Kedves Gréta! Számomra ez a legtökéletesebb császármorzsa recept! Könny? elkészíteni, nem kell mellette állni és állandóan kevergetni és nagyon finom. Köszönettel Orsi

Gréti

Szia Orsi! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept. Én is nagy kedvvel készítem. Üdv, Gréti

mermaid25

Nagyon-nagyon finom lett, alig bírtam abbahagyni az evést:) Még jó, hogy csak a fele adagot csináltam meg:) Még sokszor fogom elkészíteni, köszönöm a receptet!

Gréti

Szívesen! Nagyon örülök, hogy ízlett! Most, hogy írtál, szerintem a jöv? héten én is sütök egyet. Üdv, Gréti

MolnarE

Nagyon finom, koszonom a receptet. En csak 10 dkg cukrot raktam bele, ugyis kelloen edes lett a teszta. A gyerekek es a ferjem befaltak az egeszet, csak az elegedett nyammogasukat lehetett hallani :)

Gréti

Jaj, de jó ezeket a sorokat olvasni! Köszi, hogy írtál! Üdv, Gréti

diachan

Tegnap én is elkészítettem, mert párom megrendelte vacsorára :D Én fél adagot készítettem, mert ketten vagyunk. Mikor megjött, kicsit szkeptikusan fogadta, hogy süt?ben készült, de aztán a fél tepsit eltüntette :D Nagyon jó recept!

Gréti

Na, ennek örömére én is elkészítem ma este a gyerekeknek. Egészségetekre! Köszi, hogy írál és eszembe juttattad. G

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek