Régebben mindig serpenyőben készítettem ezt a császári étket, folyamatos odafigyelést igényelt. Most, hogy sütőbe teszem, közben más dolgokra is jut időm.
Régebben mindig serpenyőben készítettem ezt a császári étket, folyamatos odafigyelést igényelt. Most, hogy sütőbe teszem, közben más dolgokra is jut időm.
Egyszerű recept, mely ha nincs otthon búzadaránk, liszttel is elkészíthető. Ezesetben mély, fém nyelű serpenyőben, magasabb lángon süssük elő a masszát, majd szabdalás után helyezzük át sütőbe pirulni.
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (35)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Tegnap én is elkészítettem, mert párom megrendelte vacsorára :D Én fél adagot készítettem, mert ketten vagyunk. Mikor megjött, kicsit szkeptikusan fogadta, hogy sütőben készült, de aztán a fél tepsit eltüntette :D Nagyon jó recept!
Na, ennek örömére én is elkészítem ma este a gyerekeknek. Egészségetekre! Köszi, hogy írál és eszembe juttattad. G
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. január 22-én kiemeltük cikkünkben: 16 finom és gyors császármorzsa
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. július 20-án kiemeltük cikkünkben: 16 megunhatatlan császármorzsa az oldalunkról
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. március 9-én kiemeltük cikkünkben: 11 fenséges császármorzsa
Üdvözlettel, NoSalty
Nagyon finom, koszonom a receptet. En csak 10 dkg cukrot raktam bele, ugyis kelloen edes lett a teszta. A gyerekek es a ferjem befaltak az egeszet, csak az elegedett nyammogasukat lehetett hallani :)
Jaj, de jó ezeket a sorokat olvasni! Köszi, hogy írtál! Üdv, Gréti
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. január 13-án kiemeltük cikkünkben: 15 zseniális császármorzsarecept
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. február 11-én kiemeltük cikkünkben: Osztrák leveskedvencek
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Nagyon-nagyon finom lett, alig bírtam abbahagyni az evést:) Még jó, hogy csak a fele adagot csináltam meg:) Még sokszor fogom elkészíteni, köszönöm a receptet!
Szívesen! Nagyon örülök, hogy ízlett! Most, hogy írtál, szerintem a jövő héten én is sütök egyet. Üdv, Gréti
Kedves Gréta!
Számomra ez a legtökéletesebb császármorzsa recept!
Könnyű elkészíteni, nem kell mellette állni és állandóan kevergetni és nagyon finom.
Köszönettel Orsi
Szia Orsi!
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept. Én is nagy kedvvel készítem.
Üdv,
Gréti
Nagyon finom lett. Annak ellenére, hogy sajna csak kis tepsüben tudtam sütni, és így nagyon vastag lett és mire átsült teljesen, kicsit kiszáradt, de ez nem a recept hibája, hanem az enyém. Legközelebbre veszek nagy tepsüt, mert nagyon szeretjük a császármorzsát, de nincs kedvem mindíg a tűzhely mellett állni.:) Köszi a receptet.
szívesen! megéri nagyobban sütni. üdv, Gréti
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Gréti!
Ennek titka a légkeverésben van vagy nekiálljak a gázsütőmben is? Ott kisebb hőfokon süssem?
Üdv: Frezia
Szia Frezia,
csak most látom a bejegyzésed. Bármilyen sütőben ki lehet próbálni, de ha csak alsó lángon ég, akkor én, talán alacsonyabb hőfokon és tovább sütném.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Teljes kiőrlésű búzadarából csináltam, úgyis teljesen jó! Talán csak a színe nem olyan szemet gyönyörködtető így:)
Na, akkor itt a tuti biztos válasz welli-nek! Köszönöm! Gréti
Itt vagyok. Degeszre ettük magunkat. Jó volt látni, ahogy az 5évesem hmhmhm-ögött hozzá. Férjem is megjegyezte, olyan mint a nagyié volt régen. Nagyon köszönöm. Talán a serpenyőst is megpróbálom...
Őrület, mi? Én háromszor ettem belőle. Már egy kicsit szégyelltem is magam miatta, de hát nem lehetett ellenállni neki. Üdv, G
Most sül. Az illata nagyon fini. Kíváncsi vagyok, mert a serpenyős császármorzsának még nem "mertem" nekifogni. Majd jelzem a család reakcióját. Előre is köszi:-))
Kedves Gréti!
Gratulálok, hogy tied a 30 ezredik recept a Nosaltyn! Igazán megérdemled. Az enyém a 20 ezredik volt, és emlékszem, én akkor nagyon büszke voltam. Várjuk a további jobbnál-jobb receptjeidet, a szép képeidet és a cikkeidet egyaránt.
Üdvözlettel: Fahéj
Kedves Fahéj!
Köszönöm, Tőled értesültem erről a hírről. Neked is nagy gratuláció!
Igyekszem, igyekszem. Holnap hütte-kaják, jövő héten magyaros, aztán a bécsi túra élmény-étkei szerepelnek majd a cikkekben.
Üdvözlet,
Gréti
Kedves Gréti!
A búzadara a császármorzsa esetében helyettesíthető valamely teljes őrlésű alternatívával?
Köszönettel:
Eszter
Lehet liszttel, akkor lesz igazán CSÁSZÁRMORZSA, ez itt a daramorzsa, németül Griesschmarn receptje.
mindenkinek üdv
Veronika
Mivel ez a recept liszttel is elkészíthető, ezért teljes kiőrlésű liszttel is meg lehet próbálni. Én például palacsintát már készítettem belőle. kevésbé lesz ízes, úgyhogy több cukor kell majd bele és serpenyőben sütném, a biztonság kedvéért, sok vajjal.
A másik tippem pedig a finomra darált zabpehely. Szerintem ezzel is nagyon jó lehet.
Üdv, Gréti
Holnapra utána nézek...üdv, G
Köszönöm a segítséget.