r
Nosalty Logó

Császármorzsa sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Császármorzsa sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 3731 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 249 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 3731 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 249 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát áztassuk be.
  2. A búzadarát langyos tejjel keverjük össze egy tálban, kicsit pihentessük, ha nagyon száraznak bizonyulna, lazíthatjuk még fél-egy dl tejjel.
  3. Kis idő múlva keverjük hozzá a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a leszűrt mazsolát, egy csipetnyi sót és a reszelt citromhéjat.
  4. A tojásfehérjékből verjünk habot, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk a keverékbe.
  5. Egy nagy, jócskán kivajazott tepsibe öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 15-20 percig.
  6. Ha egy picit megpirult a teteje, vegyük ki a sütőből, éles késsel szabdaljuk kisebb, szabálytalan darabokra, fakanállal mozgassuk át, majd tegyük vissza még pár percre pirulni.
  7. Melegen almaszósszal, baracklekvárral és porcukor szórással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 845
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 213
  • Össznézettség: 129680
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Ajánló

Egyszerű recept, mely ha nincs otthon búzadaránk, liszttel is elkészíthető. Ezesetben mély, fém nyelű serpenyőben, magasabb lángon süssük elő a masszát, majd szabdalás után helyezzük át sütőbe pirulni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben mindig serpenyőben készítettem ezt a császári étket, folyamatos odafigyelést igényelt. Most, hogy sütőbe teszem, közben más dolgokra is jut időm.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek