Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búzadarás császármorzsa

Búzadarás császármorzsa
Búzadarás császármorzsa
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus osztrák császármorzsában nincs búzadara, és serpenyőben készül. A magyaros verzió búzadarával van dúsítva, és tepsiben készül!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Baracklekvárral a legnépszerűbb, de bármilyen más lekvárral vagy gyümölcsszósszal is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarát és a tejet összekeverjük. A vaj felét megolvasztjuk, és azt is hozzáadjuk.
  2. Elkeverjük, hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot hozzáadjuk a sárgákhoz, belereszeljük a citrom héját, és összekeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük.
  4. A búzadarás masszához öntjük a sárgáját, majd hozzáforgatjuk a fehérjét.
  5. Egy tepsit kikenünk a maradék olvasztott vajjal, és a masszát beleöntjük a tepsibe. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Ha kissé megszilárdult, lapáttal felvakarjuk, kicsit összetörjük, majd visszatesszük a sütőbe.
  6. 15 perc múlva ismét kivesszük, rászórjuk a porcukrot, és még jobban összetörjük. Még 5 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 170°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 85
össznézettség: 79 202
elküldve: 6
receptkönyvben: 96
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
773 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

smarni, búzadarás smarni

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

412
búzadara 300 g
tej 6 dl
vaj 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 5 db
cukor 7 dkg
porcukor 5 dkg