r
Nosalty Logó

Fahéjas-narancsos daramorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas-narancsos daramorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2401 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 601 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 2401 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A búzadarát és a lisztet összekeverjük, felöntjüka tejjel, félre tesszük, hogy magába tudja szívni a nedvességet.
  2. Amikor már úgy látjuk, hogy elég jól megduzzadtak a daraszemek (sűrű palacsintatésztára hasonlít), hozzáadjuk a sót, a cukrot és a tojások sárgáját. Reszelünk bele narancshéjat, és belekeverjük a fahéjat. A tojások fehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  3. Egy nagyobb tepsit margarinnal kikenünk, a sütőt előmelegítjük. A masszát beleöntjük a tepsibe, és a betoljuk a sütőbe, közepes hőmérsékletre.
  4. Amikor kezd összesülni, fakanállal vagy lapos fejű szedővel szaggatni kezdjük. A sütőt magasabb hőfokra tesszük, és tovább morzsolgatjuk. Nem baj, ha kicsit lekap. Fantasztikus az íze a narancstól és a fahéjtól.
  5. Amikor megsült szörppel, lekvárral vagy csak simán porcukorral, fahéjas cukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 17868
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyerekkoromban édesanyám nagyon sokszor készítette, imádtuk. Most én készítem a saját családomnak :) Mivel kicsit időigényes az előkészület, úgy szoktam csinálni, hogy ebédkészítés előtt összekeverem, és ameddig elkészül a finom lakoma, addig a morzsa pont süthető állapotba kerül. :)

Hozzászólások

nkzsuzsa

Ez az igazi császármorzsa, gyerekkorom jó szagú emléke, igaz, a nagyi citromhéjjal, fahéj nélkül készítette. Ezt nem lehet megunni. Köszi VKriszta, ki fogom próbálni így is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?