r
Nosalty Logó

Fahéjas-narancsos daramorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas-narancsos daramorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2401 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 601 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 2401 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A búzadarát és a lisztet összekeverjük, felöntjüka tejjel, félre tesszük, hogy magába tudja szívni a nedvességet.
  2. Amikor már úgy látjuk, hogy elég jól megduzzadtak a daraszemek (sűrű palacsintatésztára hasonlít), hozzáadjuk a sót, a cukrot és a tojások sárgáját. Reszelünk bele narancshéjat, és belekeverjük a fahéjat. A tojások fehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  3. Egy nagyobb tepsit margarinnal kikenünk, a sütőt előmelegítjük. A masszát beleöntjük a tepsibe, és a betoljuk a sütőbe, közepes hőmérsékletre.
  4. Amikor kezd összesülni, fakanállal vagy lapos fejű szedővel szaggatni kezdjük. A sütőt magasabb hőfokra tesszük, és tovább morzsolgatjuk. Nem baj, ha kicsit lekap. Fantasztikus az íze a narancstól és a fahéjtól.
  5. Amikor megsült szörppel, lekvárral vagy csak simán porcukorral, fahéjas cukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 18370
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyerekkoromban édesanyám nagyon sokszor készítette, imádtuk. Most én készítem a saját családomnak :) Mivel kicsit időigényes az előkészület, úgy szoktam csinálni, hogy ebédkészítés előtt összekeverem, és ameddig elkészül a finom lakoma, addig a morzsa pont süthető állapotba kerül. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek