Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-narancsos daramorzsa

Fahéjas-narancsos daramorzsa
Fahéjas-narancsos daramorzsa
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban édesanyám nagyon sokszor készítette, imádtuk. Most én készítem a saját családomnak :) Mivel kicsit időigényes az előkészület, úgy szoktam csinálni, hogy ebédkészítés előtt összekeverem, és ameddig elkészül a finom lakoma, addig a morzsa pont süthető állapotba kerül. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarát és a lisztet összekeverjük, felöntjük a tejjel, félre tesszük, hogy magába tudja szívni a nedvességet.
  2. Amikor már úgy látjuk, hogy elég jól megduzzadtak a daraszemek (sűrű palacsintatésztára hasonlít), hozzáadjuk a sót, a cukrot és a tojások sárgáját. Reszelünk bele narancshéjat, és belekeverjük a fahéjat. A tojások fehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  3. Egy nagyobb tepsit margarinnal kikenünk, a sütőt előmelegítjük. A masszát beleöntjük a tepsibe, és a betoljuk a sütőbe, közepes hőmérsékletre.
  4. Amikor kezd összesülni, fakanállal vagy lapos fejű szedővel szaggatni kezdjük. A sütőt magasabb hőfokra tesszük, és tovább morzsolgatjuk. Nem baj, ha kicsit lekap. Fantasztikus az íze a narancstól és a fahéjtól.
  5. Amikor megsült szörppel, lekvárral vagy csak simán porcukorral, fahéjas cukorral tálaljuk.
    • sütési hőfok: 200°C
    • elkészítettem: 6 alkalommal

    statisztika

    beküldve:
    tegnapi nézettség: 0
    össznézettség: 16 965
    elküldve: 19
    receptkönyvben: 454
    elkészítve: 7/16
    Facebookon megjelent: -

    szakács

    VKriszta

    Mióta szakács: 2011.08.28.
    19 recept

    receptjellemzők

    konyha: magyar
    szezon: bármikor
    kategória: édes süti
    nehézség: közepes
    vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
    szakács elkészítette: sokszor készített receptek
    mikor: ebéd, vacsora
    elkészítési idő: 30-60 perc
    kalória: magas
    adag: 4 főre
    fogás: desszert
    alkalom: vasárnapi ebéd

    egyéb elnevezések

    daramorzsóka a sütőből, császármorzsa, daramorzsa, sütőben sült daramorzsa, fahéjas-narancsos morzsa

    Hozzászólások (4)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    nkzsuzsa
    nkzsuzsa Wed, 2014-01-22 12:14

    Ez az igazi császármorzsa, gyerekkorom jó szagú emléke, igaz, a nagyi citromhéjjal, fahéj nélkül készítette. Ezt nem lehet megunni. Köszi VKriszta, ki fogom próbálni így is.

    601
    búzadara 200 g
    finomliszt 10 dkg
    tej 9 dl
    tojás 5 db
    vaníliás cukor 2 csomag
    1 csipet
    cukor 10 dkg
    narancshéj 0.5 narancsból nyert
    fahéj 0 ízlés szerint