Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa házi lekvárral

Császármorzsa házi lekvárral
Császármorzsa házi lekvárral
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvelt "másodika" volt, mondjuk bableves után, és ami egyedivé teszi, az a házi lekvár. Érdemes belefogni a lekvár készítésébe, én már februárban kezdem a narancslekvárral (ilyenkor érünk haza a telelésből, Olaszországból, és 10 kg-nál kevesebb kezeletlen narancsot nem érdemes hozni).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a búzadarát, tejet, egy ek. cukrot, sót, mazsolát, citromhéjat egy tálban, és pár órát pihentetjük, hogy a gríz megszívja magát. Érdemes akár reggel bekeverni, és vacsorára megsütni.
  2. Kikeverjük a maradék cukrot a tojások sárgájával, és a búzadarához adjuk. Felverjük a tojásfehérjét habnak, és óvatosan a tojásos-grízes masszába keverjük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a vajat, és beleöntjük a keverékünket. Várunk, míg aranyszínű lesz az alja, utána lapát segítségével forgatjuk, daraboljuk, és megsütjük, ki mennyire átsülve szereti. Nálunk jól átsülve, morzsásan szeretik. Lekvárral vagy porcukorral kínáljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 676
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

daramorzsa, grízsmarni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

900
búzadara 300 g
tej 5 dl
cukor 10 dkg
mazsola 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tojás 4 db
vaj 10 dkg
lekvár/ dzsem 20 dkg