Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás császármorzsa Glaser konyhájából

Almás császármorzsa Glaser konyhájából
Almás császármorzsa Glaser konyhájából
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A császármorzsát tálalhatjuk almapürével vagy egy finom fagylalttal is.

hozzávalók / 2 adag

A karamellizált almához:

A császármorzsához:

Sütéshez és szóráshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral, sóval, citromhéjjal és a tejjel, kézi mixerrel elkavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és simára kavarjuk. Kb. 15 percig állni hagyjuk. Majd hozzákavarjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Az almát elosztjuk a serpenyőbe, megszórjuk a cukorral, és kb. 2-3 perc alatt karamellizáljuk. Egy kicsit hűlni hagyjuk.
  4. Egy 28 cm átmérőjű serpenyőben a vajzsírt felforrósítjuk, beleöntjük a tésztát, elosztjuk rá a karamellizált almát, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. A palacsintát 2 villával darabokra tépkedjük, tovább sütjük. A morzsát a porcukorral elkavart fahéjjal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 430
elküldve: 0
receptkönyvben: 199
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: osztrák
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás smarni, császármorzsa karamellizált almával, karamellizált fahéjas almás smarni

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

393
alma 1 közepes db
vaj 1 tk
cukor 1 teáskanál
tojás 2 db
cukor 25 g
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 75 ml
finomliszt 75 g
ghee 0.5 ek
cukor 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint