Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzlábgombás ravioli

Őzlábgombás ravioli
Őzlábgombás ravioli
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi napok időjárása lehetővé tette, hogy tervezzünk a hétre egy erdei gombagyűjtő kirándulást. A legszebbeket gyorsan elkészítjük, a többit pedig leszárítjuk ínséges időkre. Szerintem ez a gomba is bundásan, rántva a legfinomabb, de most mással kísérleteztem, és számomra is így remek volt az íze. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztkupacból krátert formázunk, amelybe beleütjük a tojásokat. Szép lassan, kívülről befelé összedolgozzuk, miközben hozzáadjuk a langyos vizet is. Jól átgyúrjuk és fél órára pihenni tesszük a hűtőbe.
  2. Addig elkészítjük a ragut és a mártást. A gombákat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A fokhagymát megpucoljuk és a serpenyőbe a vajhoz adjuk. Kicsit megdinszteljük, és hozzáadjuk a gombát. Borsozzuk és petrezselymet szórunk rá.
  4. Amikor megpuhult felöntjük tejszínnel és sűrűre főzzük. A mártást ízlés szerint megsózzuk.
  5. A hűtőből kivesszük a tésztát, és vékonyra kinyújtjuk. 2-szer 4-6 db négyzetet alakú lapot vágunk ki.
  6. A közepét megtöltjük a már kicsit meghűlt gombás raguval, a széleit megvizezzük, betakarjuk a másik tésztalappal, majd jól rányomkodjuk a széleit.
  7. 4-6 db raviolit készítünk és forró, lobogó alaplében 10 perc alatt kifőzzük.
  8. Tálaláskor a maradék mártással leönthetjük a tésztánkat. 
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 555
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ravioli, gombás ravioli, gombaraguval töltött olasz tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vajaskenyér
vajaskenyér Wed, 2012-11-07 00:35

Nagyon jó recept, én is gombaimádó vagyok és ami még könnyebbé, gyorsabbá tette, találtam az oktogonkkt.com-on többféle méretü és formáju ravioli készítőt és egyszerre tudtam gyümölcsöset is csinálni, köszi

bmbe
Bejja / bmbe Fri, 2014-02-14 15:57

Vajaskenyér! Ide is idebiggyesztetted a reklámod?? Te ennek a cégnek az ügynöke vagy????? Itt ezek szerint olcsón tudsz reklámozni, mert az adminnek nem tűnt fel! Ügyes!

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-10-13 08:21

Szuper!
Mi is szedtünk a múlt héten. Nézegettem is a recepteket,mert annyi sok lett.A ravioli még nem jutott eszembe.Köszi.Üdv:Bogi

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Fri, 2012-10-12 19:14

Az Én kedvenc ételem is a rántott őzláb gomba.Sajnos minden nap azt ennem:))))
De ezt a receptet is kipróbálom,biztos nagyon finom:)
Szép hétvégét:)
Csilla:)

748
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
víz 4 ek
gomba 7 nagy db
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
vaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
szárnyas alaplé 1 l