Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromszelet Haidy konyhájából

Citromszelet Haidy konyhájából
Citromszelet Haidy konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez a sütihez csak annyit fűznék hozzá, hogy anyukám receptje.

hozzávalók / 12 adag

A laphoz

A krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szódabikarbónát a citrom levével elkeverjük, és a többi hozzávalóval együtt elkezdjük összedolgozni. Ha szükséges, tejföllel puhíthatjuk a tésztát. Amikor kész van, 4 felé vágjuk, egyenként kinyújtjuk, és 4 egyforma lapot sütünk a tepsi hátán, 180 fokon.
  2. A pudingport, a lisztet, a citromhéját összekeverjük, a tejet felforraljuk, és egy kemény pudingot főzünk. Amikor készen van, rakunk hozzá 15 dkg cukrot, és amikor még meleg a puding, belevágunk egy darabka margarint. Amikor kihűlt teljesen a puding, akkor elektromos habverővel belekeverjük a többi margarint. Ha véletlenül túrosodik a krém, akkor még tegyünk hozzá margarint.
  3. Fogjuk a megsütött lapokat, citromlével meglocsoljuk enyhén, a krémet megfelezzük, és az egyik felét rákenjük az alsó lapra. A következő lapra lekvárt kenünk. A harmadik lapra rákenjük a másik felét a krémnek. A negyedik lapra a gőz felett, olajjal megolvasztott csokit öntjük, elkenjük szépen simára, és citromhéjat reszelünk a tetejére.
  4. Amikor megdermedt egy kicsit a csoki, bejelöljük a vágandó részeket. A süti csak következő nap fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 041
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haidy

Mióta szakács: 2016.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

réteges krémes, citromos krémes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

744
finomliszt 500 g
tojássárgája 2 db
margarin 25 dkg
tejföl 3 ek
cukor 10 dkg
szódabikarbóna 1 kk
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 15 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 3 dl
margarin 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
őszibaracklekvár 10 ek
fehér csokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert