Citromszelet Haidy konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Haidy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
A laphoz
-
42g finomliszt152 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
25g tej14 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
17g őszibaracklekvár46 kcal
Díszítéshez
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
18 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
744
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
A laphoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
200g őszibaracklekvár556 kcal
Díszítéshez
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
8949
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
A laphoz
-
21.9g finomliszt80 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
11g margarin79 kcal
-
2.6g tejföl5 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
A krémhez
-
8 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
13.1g tej7 kcal
-
11g margarin79 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
-
8.8g őszibaracklekvár24 kcal
Díszítéshez
-
8.8g fehér csokoládé47 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Összesen
392
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
744
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.6 g
Zsír
-
Összesen 525.6 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 232 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 137 g
-
Koleszterin 511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3650.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 1013 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1206 mg
-
Nátrium 1008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 981.6 g
-
Cukor 484 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 398.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 487 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 543 mg
-
Retinol - A vitamin: 4079 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 3102 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 556 micro
Összesen
8949
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
A laphoz
-
2 db tojássárgája
-
25 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 citromból nyert citromlé
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
15 dkg cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
25 dkg margarin
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 citromból nyert citromlé
-
10 ek őszibaracklekvár
Díszítéshez
-
20 dkg fehér csokoládé
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A laphoz
- A szódabikarbónát a citrom levével elkeverjük, és a többi hozzávalóval együtt elkezdjük összedolgozni. Ha szükséges, tejföllel puhíthatjuk a tésztát. Amikor kész van, 4 felé vágjuk, egyenként kinyújtjuk, és 4 egyforma lapot sütünk a tepsi hátán, 180 fokon.
- A pudingport, a lisztet, a citromhéját összekeverjük, a tejet felforraljuk, és egy kemény pudingot főzünk. Amikor készen van, rakunk hozzá 15 dkg cukrot, és amikor még meleg a puding, belevágunk egy darabka margarint. Amikor kihűlt teljesen a puding, akkor elektromos habverővel belekeverjük a többi margarint. Ha véletlenül túrosodik a krém, akkor még tegyünk hozzá margarint.
- Fogjuk a megsütött lapokat, citromlével meglocsoljuk enyhén, a krémet megfelezzük, és az egyik felét rákenjük az alsó lapra. A következő lapra lekvárt kenünk. A harmadik lapra rákenjük a másik felét a krémnek. A negyedik lapra a gőz felett, olajjal megolvasztott csokit öntjük, elkenjük szépen simára, és citromhéjat reszelünk a tetejére.
- Amikor megdermedt egy kicsit a csoki, bejelöljük a vágandó részeket. A süti csak következő nap fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2488
- Feltöltés dátuma: 2016. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Haidy
13 recept
Ehhez a sütihez csak annyit fűznék hozzá, hogy anyukám receptje.