r
Nosalty Logó

Citromszelet Haidy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haidy
Citromszelet Haidy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A laphoz

A krémhez

Díszítéshez

Összesen 744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A laphoz

A krémhez

Díszítéshez

Összesen 8949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A laphoz

A krémhez

Díszítéshez

Összesen 392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    525.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    981.6 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4079 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3102 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 8949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

A laphoz

A krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

A laphoz

  1. A szódabikarbónát a citrom levével elkeverjük, és a többi hozzávalóval együtt elkezdjük összedolgozni. Ha szükséges, tejföllel puhíthatjuk a tésztát. Amikor kész van, 4 felé vágjuk, egyenként kinyújtjuk, és 4 egyforma lapot sütünk a tepsi hátán, 180 fokon.
  2. A pudingport, a lisztet, a citromhéját összekeverjük, a tejet felforraljuk, és egy kemény pudingot főzünk. Amikor készen van, rakunk hozzá 15 dkg cukrot, és amikor még meleg a puding, belevágunk egy darabka margarint. Amikor kihűlt teljesen a puding, akkor elektromos habverővel belekeverjük a többi margarint. Ha véletlenül túrosodik a krém, akkor még tegyünk hozzá margarint.
  3. Fogjuk a megsütött lapokat, citromlével meglocsoljuk enyhén, a krémet megfelezzük, és az egyik felét rákenjük az alsó lapra. A következő lapra lekvárt kenünk. A harmadik lapra rákenjük a másik felét a krémnek. A negyedik lapra a gőz felett, olajjal megolvasztott csokit öntjük, elkenjük szépen simára, és citromhéjat reszelünk a tetejére.
  4. Amikor megdermedt egy kicsit a csoki, bejelöljük a vágandó részeket. A süti csak következő nap fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2488
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez a sütihez csak annyit fűznék hozzá, hogy anyukám receptje.

Hozzávalók

A laphoz

A krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...