r
Nosalty Logó

Citromos-szójaszószos csirkemell

Alkonyat
Citromos-szójaszószos csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

709
Kalória
46.1g
Fehérje
49g
Szénhidrát
37.1g
Zsír
223.6g
Víz
123.2g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 709 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3130.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    1835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    447.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, az egész mellet középen kettévágjuk, majd vízszintesen is elvágjuk, és azt ketté, a fél csirkemellet vízszintesen ketté, majd megfelezzük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben.
  3. A citromokat kifacsarjuk, és a levéhez hozzáadjuk a szójaszószt, az áttört fokhagymát, a tárkonyt és a bazsalikomot.
  4. Egy mély serpenyőben az olajat felhevítjük, és a csirkemell mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk, majd ráöntjük a citromos-szójaszószos keveréket, és lefedve puhára pároljuk (ha szükséges, nagyon pici vizet adhatunk hozzá).
  5. Rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Gyorsan elkészíthető, üde, intenzív, citromos csirkemellet kapunk eredményként.:-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...