r
Nosalty Logó

Citromos-fokhagymás csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Citromos-fokhagymás csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Összesen 504 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Összesen 6075 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Összesen 131 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 504 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    329.2 g

Zsír

  • Összesen
    514.6 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12981.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    3161 mg
  • Nátrium
    8612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1641.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2446 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    804 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2678 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4305 micro
Összesen 6075 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A pácot összekeverjük és jól belemaszírozzuk a combakba. Lezárható tasakban a hűtőbe tesszük legalább egy napra.
  2. A hűtőből elővett csirkecombokat tepsibe fektetjük, rápergetünk kevés sót, kevés kacsazsírt (olajat) öntünk alá és sütöben lefóliázva fél órát sütjük, majd a fóliát levéve szépen megpirítjuk.
  3. Tálra rendezve alufóliát tekerünk a végére.
  4. Aszpikkal átkenhetjük, mert szép fényes lesz, és nem szárad ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33 x 2
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8561
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-fokhagymás csirkecomb
Évi néni 1830 recept

Bulira való főzésem harmadik fogása. Nagy szerencsémre Olaszné Anci szakács kolléganőnk segítségével, az Ő jó tanácsait követve "fényesre csiszoltam" a csirkéket. Így tudtam szállítani, és jól viselték a várakozást is.

Hozzávalók

A pácoláshoz

A sütéshez

Az aszpikhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?