Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás-citromos csirke

Olívás-citromos csirke
Olívás-citromos csirke
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss, fűszeres marokkói fogás, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ideális fogás egy gyors tavaszi, nyári ebédhez vacsorához.

Fogyaszthatjuk kuszkusszal, bulgurral, zöld salátával vagy akár sült krumplival is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vágjuk apró csíkokra (mintha tokányt készítenénk), majd kockázzuk fel a hagymát is apróra.
  2. Egy öntöttvas serpenyőben vagy egy vastag aljú lábasban forrósítsuk fel a zsiradékot, dobjuk rá a hagymát, majd pár perc múlva a felcsíkozott húst is. Folyamatosan kevergetve pirítsuk át.
  3. Adjuk a húshoz a fűszereket: római köményt, gyömbért, fűszerpaprikát, borsot, reszeljük bele a fokhagymákat, és ízlés szerint sózzuk. Öntsünk alá annyi vizet, hogy ellepje, és fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.
  4. Fél óra elteltével adjuk a húshoz a félbevágott, zöld olajbogyókat, és csavarjuk rá 1 citrom levét. További 15 percig rotyogtassuk lassú tűzön.
  5. Tálalás előtt facsarjuk rá a másik citrom levét, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 508
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
53 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Marokkói csirke, olívás csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
olívaolaj 4 ek
csirkemell filé 80 dkg
olajbogyó 30 dkg
citromlé 2 citromból nyert
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
római kömény 1 kávéskanál
gyömbérpor 1 kávéskanál
fekete bors 1 csipet
fűszerpaprika 1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint