r
Nosalty Logó

Citromos burgonyaleves madársaláta-pestoval

Glaser
Citromos burgonyaleves madársaláta-pestoval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A madársaláta-pestohoz:

A citromos burgonyaleveshez:

315
Kalória
4.8g
Fehérje
18.3g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
91.8g
Víz
2.6g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A madársaláta-pestohoz:

A citromos burgonyaleveshez:

Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A madársaláta-pestohoz:

A citromos burgonyaleveshez:

Összesen 1258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A madársaláta-pestohoz:

A citromos burgonyaleveshez:

Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    2706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    367.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

A madársaláta-pestohoz:

  1. A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, hagyjuk hűlni. A salátát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük, durvára vágjuk.
  2. A salátát a mandulával, olajjal, citromhéjjal és a pecorinoval konyhai aprítógépbe tesszük, és eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A leveshez a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  4. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, felfőzzük, és lefedve, közepes hőmérsékleten, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
  5. A leveshez adjuk a citromhéjat, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük, hozzákavarjuk a joghurtot.
  6. A levest tányérokba osztjuk, meglocsoljuk a madársaláta-pestoval, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egy nagyon finom, könnyű, nyárias burgonyaleves. Hidegen, melegen egyaránt finom.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...