r
Nosalty Logó

Citromban pácolt tőkehal cukkinisalátával

Csutak Enikő
Citromban pácolt tőkehal cukkinisalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

304
Kalória
39.1g
Fehérje
14.8g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
451.1g
Víz
86g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    451.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    4105 micro
Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    902.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    8211 micro
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A hal mindkét oldalát besózzuk, majd ráöntjük a citrom levét. Lefóliázva, 1 órán át a hűtőben pácolódni hagyjuk.
  2. Amint letelt az óra, papírtörlővel gondosan leitatjuk a halról a citromlevet.
  3. Felhevített olívaolajba beledobunk egy cikk kettőbe vágott fokhagymát, és megsütjük a halfilét.
  4. Miután megsült a hal, kivesszük a 'megsült' fokhagymával együtt az olajból, beletesszük a második gerezdet, ugyancsak félbe vágva, és ha szükséges utánpótoljuk az olajat. Amikor felhevült az olaj, beleszórjuk a felszeletelt hagymát, és egy perc erejéig kavargatjuk.
  5. Majd hozzáadjuk a cukkinit, egy percet kevergetjük és megborsozzuk. Újabb egy perc elteltével megsózzuk, és rátöltünk egy kis balzsamecetet.
  6. Összekavarjuk, és míg feldaraboljuk a paradicsomot, hagyjuk összemelegedni salátánkat. Rádobjuk a paradicsomot is, egy-két kavargatás és máris tálaljuk a hal mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nagyon kívántam egy könnyű, de mégis ízletes vacsorát. A receptet a laptopkonyha.hu-n találtam. Bevásároltam, és máris nekifogtam elkészíteni. Evés közben folyton áradoztunk... azóta a párom minden nap ezt enné.

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...