Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ciprusi almás-diós

Ciprusi almás-diós
Ciprusi almás-diós
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A konyhát vanília, fahéj, almaillat lengi be, készül a nagyi almás pitéje, a gyerekek előbújnak a komputer mellől, "van itthon vaníliafagyi"...? A süti magában is nagyon finom, de tejszín (kaimaki), vagy vaníliafagyi nagyon jól passzol hozzá...

hozzávalók / 10 adag

Az almás töltelékhez

A tésztához

ajánlat

Espresso freddo...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kerek tepsit kibélelünk sütőpapírral, meghámozzuk az almákat és szeletekre vágjuk, majd a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, félretesszük.
  2. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
  3. Egy másik nagy keverőtálban (vagy a mixergép keverőtáljában) összekeverjük az olajat és a narancslevet a cukorral, és a vaníliás cukorral.
  4. Utána a cukros masszába mixerrel (vagy habverővel) lassanként belekeverjük a lisztet, ha már egynemű a massza, egyenként a tojásokat is jól belekeverjük, utoljára a diót.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A massza felét beleterítjuk a tepsibe, ráhalmozzuk az alma felét, rá a massza másik felét, majd az alma maradékát szépen elrendezhetjük körbe-körbe, az almából engedett fahéjas lével meglocsoljuk a tetejét.
  7. Be a sütőbe, tűpróbáig sütjük, ha kész a tepsiben hagyjuk 15 percig hűlni, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 383
elküldve: 18
receptkönyvben: 421
elkészítve: 21/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ciprusi nagyi almás-diósa, milopita, diós-almás, fahéjas-almás

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csahebo
csahebo Wed, 2015-03-11 15:33

Nagyon fincsi, elronthatatlan süti! A cukor mennyiségét felére csökkentettem!!! Már több receptedet próbáltam, mindegyik zseniális, van bennük egy csavar! Más ízvilág! Köszönöm szépen!! Üdv!
Helga

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2015-03-12 08:26

Szia Helga, remelem jol vagy, tudom, kicsit sok a cukor, de ez volt az eredeti receptben. En tegtobbszor barna cukorral (nad-) csinalom, igazad van, talan nekem is felere kellene csokkenteni:) Edes szaju nepseg a gorog...:) Meg tartozom neked baklavaval, igaz? Regen tettem fel receptet...Udv; Eva

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2013-11-29 17:39

Kedves mrs norris, igazan orulok, hogy erre az almas sutire esett a valasztasod, egy (vagy ketto) gomboc vaniliafagyi nagyon jol passzol hozza...:) Koszi, udv; Eva

ÍzekImákSzerelem
ÍzekImákSzerelem Sun, 2013-10-20 18:47

Sajnos nekem a közepe nyers maradt és már tovább nem tudta sütni, mert az alja leégett!
1 órát sütöttem alacsony fokozaton, aztán kicsit magasabb lángra tettem, mert már türelmetlenkedtem. Talán túl sok volt a receptben írt folyadék...nekem nem sikerült! :S

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-06-14 20:53

Szia, Agi, koszi szepen, a te fotoidnak nyomaba sem johet, de olyan finom hazi, nagyi-suti...Udv, Eva

736
alma 6 nagy db
fahéj 1 ek
nádcukor 5 csapott ek
finomliszt 2.75 bögre
sütőpor 1 ek
1 csipet
napraforgó olaj 2.5 dl
cukor 2 bögre
narancslé 6.25 ml
vaníliás cukor 1 csapott ek
tojás 4 db
dió 15 dkg