Nosalty Logó

Feketeerdő szelet Bettykétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő szelet Bettykétől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 984 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3931 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 984 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6303 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    2961 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 3931 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, olajat, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Belekeverjük a meggyet.
  3. Miután összedolgoztuk a masszát, a tepsibe öntjük. Az olvasztott csokoládét rálocsoljuk.
  4. A sütőt 190°C- ra előmelegítjük. Kb. 30 perc alatt megsütjük. Amikor már csak langyos, a széleit levágjuk. Akár lekvárral is tölthetjük, vagy porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 20020
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Kellet egy olyan édesség, ami akár diéta alatt is ehető. A cukrot lehet helyettesíteni is akár, bár ez se nagy mennyiség. És még a páromnak is ízlett.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jónak tünik a sütid,légyszi megírni a tepsi méretét,és kb sütés id?t?köszi el?re is!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen. A tepsi 30*22-es, a sütési id? kb. 30 perc, ahogy a leírásban is szerepelt. Jó sütést kívánok. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.