adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Kekszes alap
Krém
-
125 g krémsajt
-
125 g mascarpone
-
2 db tojás
-
2 dl tejföl
-
250 ml habtejszín
-
40 g étkezési keményítő
-
100 g cukor
Fahéjas csiga
-
10 g margarin
-
3 ek fahéj
-
3 ek barna cukor
Fahéjas szirup
Porcukor máz
860
Kalória
11.4g
Fehérje
72.9g
Szénhidrát
58.4g
Zsír
69g
Víz
125.9g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
33.5g
Cukor
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
Kekszes alap
Krém
-
21g krémsajt52 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
25 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
17g cukor65 kcal
Fahéjas csiga
-
46g leveles tészta170 kcal
-
2g margarin12 kcal
-
2g fahéj4 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
Fahéjas szirup
Porcukor máz
Összesen
860
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
Kekszes alap
Krém
-
125g krémsajt313 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
152 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
100g cukor387 kcal
Fahéjas csiga
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
9g fahéj22 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
Fahéjas szirup
Porcukor máz
Összesen
5152
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
Kekszes alap
Krém
-
8.1g krémsajt20 kcal
-
8.1g mascarpone33 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
12.9g tejföl26 kcal
-
16.1g habtejszín47 kcal
-
2.6g étkezési keményítő10 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
Fahéjas csiga
-
17.7g leveles tészta66 kcal
-
0.6g margarin5 kcal
-
0.6g fahéj1 kcal
-
1.9g barna cukor7 kcal
Fahéjas szirup
Porcukor máz
Összesen
333
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
860
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 350.2 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 756 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2472.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 549 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 1301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 437.1 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 414.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1839 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 1773 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 759 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 515 micro
Összesen
5152
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
333
kcal
Elkészítés
Kekszes alap
- A kekszet aprítóban ledaráljuk, hozzáadjuk a fahéjat és a puha margarint, majd jól átgyúrjuk. Egy 16-18 cm-es kapcsos tortaforma alján elegyengetjük és az aljához másfél ujjnyi magas peremet nyomkodunk körbe a forma belsejében. Ez fogja majd meg a krém nagy részét.
Krém
- A sajttorta összes hozzávalóját kézi vagy robot habverővel csomómentesen összekeverjük, a tésztára öntjük, majd a tortaformát 3 réteg alufóliával alul-felül-oldalt becsomagolva, egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve, 2 órán át 180 fokon sütjük. Ezalatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert szétreped a torta teteje! Amikor kivettük a sütőből és kihámoztuk a fóliákból látni fogjuk hogy kissé remegős, nyersnek tűnő állaga van.
- Ezután hagyjuk kihűlni, majd formájában hagyva tegyük hűtőbe minimum 6 órára vagy akár egy éjszakára.
Fahéjas csiga
- A levelestésztát olvasztott margarinnal alaposan megkenjük, megszórjuk fahéjjal, barnacukorral és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat félbehajtjuk szórt felükkel kifelé, majd egy szintén 18 cm-es formába helyezzük csiga alakban, szorosan, végeiket ujjunkkal összetapasztva. Kevés barnacukorral még meghintjük.
- Pár perc alatt 180 C-on aranysárgára sütjük, majd formájában hagyjuk kihűlni.
- A sajttortánkat kivesszük a hűtőből, késsel finoman végigmegyünk a torta és a forma fala között, majd leemeljük róla a kapcsos formát. A fahéjas csigát finoman tányérra borítjuk, majd onnan átfordítjuk a torta tetejére. Kicsit egyengethetünk rajta hogy illeszkedjen a torta széléhez.
Fahéjas szirup
- A sziruphoz a fahéjat, cukrot és vizet egy kis bögrében fél percre mikróba tesszük, jól átkeverjük és hagyjuk kihűlni.
Porcukor máz
- A mázhoz a porcukrot a vízzel elkeverjük, majd a csiga vonalait követve egy kiskanállal körbe-körbe csorgatjuk rá a mázat, végül pedig a kihűlt szirupot is. Kevés fahéjjal még meghintjük.
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Sütés ideje: 120 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18