r
Nosalty Logó

Cinnamon roll sajttorta Picipirostól

Picipiros
Cinnamon roll sajttorta Picipirostól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

Fahéjas csiga

Fahéjas szirup

Porcukor máz

860
Kalória
11.4g
Fehérje
72.9g
Szénhidrát
58.4g
Zsír
69g
Víz
125.9g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
33.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kekszes alap

Krém

Fahéjas csiga

Fahéjas szirup

Porcukor máz

Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kekszes alap

Krém

Fahéjas csiga

Fahéjas szirup

Porcukor máz

Összesen 5152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kekszes alap

Krém

Fahéjas csiga

Fahéjas szirup

Porcukor máz

Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    350.2 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    437.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1773 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    759 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 5152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A kekszet aprítóban ledaráljuk, hozzáadjuk a fahéjat és a puha margarint, majd jól átgyúrjuk. Egy 16-18 cm-es kapcsos tortaforma alján elegyengetjük és az aljához másfél ujjnyi magas peremet nyomkodunk körbe a forma belsejében. Ez fogja majd meg a krém nagy részét.

Krém

  1. A sajttorta összes hozzávalóját kézi vagy robot habverővel csomómentesen összekeverjük, a tésztára öntjük, majd a tortaformát 3 réteg alufóliával alul-felül-oldalt becsomagolva, egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve, 2 órán át 180 fokon sütjük. Ezalatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert szétreped a torta teteje! Amikor kivettük a sütőből és kihámoztuk a fóliákból látni fogjuk hogy kissé remegős, nyersnek tűnő állaga van.
  2. Ezután hagyjuk kihűlni, majd formájában hagyva tegyük hűtőbe minimum 6 órára vagy akár egy éjszakára.

Fahéjas csiga

  1. A levelestésztát olvasztott margarinnal alaposan megkenjük, megszórjuk fahéjjal, barnacukorral és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat félbehajtjuk szórt felükkel kifelé, majd egy szintén 18 cm-es formába helyezzük csiga alakban, szorosan, végeiket ujjunkkal összetapasztva. Kevés barnacukorral még meghintjük.
  2. Pár perc alatt 180 C-on aranysárgára sütjük, majd formájában hagyjuk kihűlni.
  3. A sajttortánkat kivesszük a hűtőből, késsel finoman végigmegyünk a torta és a forma fala között, majd leemeljük róla a kapcsos formát. A fahéjas csigát finoman tányérra borítjuk, majd onnan átfordítjuk a torta tetejére. Kicsit egyengethetünk rajta hogy illeszkedjen a torta széléhez.

Fahéjas szirup

  1. A sziruphoz a fahéjat, cukrot és vizet egy kis bögrében fél percre mikróba tesszük, jól átkeverjük és hagyjuk kihűlni.

Porcukor máz

  1. A mázhoz a porcukrot a vízzel elkeverjük, majd a csiga vonalait követve egy kiskanállal körbe-körbe csorgatjuk rá a mázat, végül pedig a kihűlt szirupot is. Kevés fahéjjal még meghintjük.
  2. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek