r
Nosalty Logó

Red velvet torta

Happy food land
Red velvet torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1295
Kalória
12.5g
Fehérje
78.7g
Szénhidrát
105.3g
Zsír
76.2g
Víz
100g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
55.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír

tészta

krém

Összesen 1295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír

tészta

krém

Összesen 11658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír

tészta

krém

Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    947.8 g
  • Telített zsírsav
    255 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    312 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5182.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1649 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    708.5 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    686.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    617 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4035 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 11658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 421 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, a sót és a kakaóport összeszitáljuk egy közepes edénybe. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint, majd hozzáadagoljuk a porcukrot, tojásokat, kefirt, vaníliaaromát.
  2. Hozzákeverjük a száraz anyagot, és mikor már kellően összekeveredett, megszínezzük a piros ételfestékkel.
  3. A szódabikarbónát leöntjük az ecettel, majd miután felhabzott, összekeverjük, és beleöntjük a tésztába.
  4. A tésztát két részre osztjuk, és kikent tortaformában 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Miután a tészta kihűlt, kivesszük a tortaformából, és félbevágjuk.

krém

  1. A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és egy fakanállal óvatosan összekeverjük.
  2. Mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és a krémhez adjuk. Ha darabosra szeretnénk, a langyos csokoládéhoz egy kis tejszínt adunk, ami összekapja, így meglepetés lesz, ha a krémben csokidarabkákra találunk.
  3. A tejszínt jó keményre keverjük, hozzáadjuk a krémhez, és megkenjük a tésztalapokat.
  4. Miután összeállítottuk a tortát, az oldalát is befedjük, a formára vágás után lepotyogott tésztát összemorzsoljuk, és az oldalára nyomkodjuk. A tetejét porcukorral meghintjük, és egy kis tortaszaggató formát teszünk rá, amibe a maradék tésztamorzsát öntjük. Így szabályos mintát kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Már régóta kerestem a vörös bársony torta receptet. Miután megtaláltam, kicsit a magam arcához igazítottam. A karácsonyi céges bulira el is készítettem, és csak úgy zsebeltem be a dicsérő szavakat. Mindenkinek ajánlom, mert gyors, egyszerű, különleges és finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek