Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Red velvet torta

Red velvet torta
Red velvet torta
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta kerestem a vörös bársony torta receptet. Miután megtaláltam, kicsit a magam arcához igazítottam. A karácsonyi céges bulira el is készítettem, és csak úgy zsebeltem be a dicsérő szavakat. Mindenkinek ajánlom, mert gyors, egyszerű, különleges és finom.

hozzávalók / 9 adag

tészta

krém

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a krémes, de nem túl gejl tortákat.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A lisztet, a sót és a kakaóport összeszitáljuk egy közepes edénybe. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint, majd hozzáadagoljuk a porcukrot, tojásokat, kefirt, vaníliaaromát.
  2. Hozzákeverjük a száraz anyagot, és mikor már kellően összekeveredett, megszínezzük a piros ételfestékkel.
  3. A szódabikarbónát leöntjük az ecettel, majd miután felhabzott, összekeverjük, és beleöntjük a tésztába.
  4. A tésztát két részre osztjuk, és kikent tortaformában 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Miután a tészta kihűlt, kivesszük a tortaformából, és félbevágjuk.

krém

  1. A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és egy fakanállal óvatosan összekeverjük.
  2. Mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és a krémhez adjuk. Ha darabosra szeretnénk, a langyos csokoládéhoz egy kis tejszínt adunk, ami összekapja, így meglepetés lesz, ha a krémben csokidarabkákra találunk.
  3. A tejszínt jó keményre keverjük, hozzáadjuk a krémhez, és megkenjük a tésztalapokat.
  4. Miután összeállítottuk a tortát, az oldalát is befedjük, a formára vágás után lepotyogott tésztát összemorzsoljuk, és az oldalára nyomkodjuk. A tetejét porcukorral meghintjük, és egy kis tortaszaggató formát teszünk rá, amibe a maradék tésztamorzsát öntjük. Így szabályos mintát kapunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 562
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Happy food land

Mióta szakács: 2018.08.22.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

red velvet Vörös bársony torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1293
finomliszt 25 dkg
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 12 dkg
porcukor 30 dkg
vaníliaaroma 3 tk
tojás 2 db
kefir 2.5 dl
ételfesték 5 kávéskanál
ecet 1 tk
szódabikarbóna 2 tk
mascarpone 50 dkg
margarin 50 dkg
fehér csokoládé 30 dkg
habtejszín 4 dl