r
Nosalty Logó

Áfonyás sült sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Áfonyás sült sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 2317 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 241 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 2317 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A kekszet ledaráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal.
  2. Kivajazott tepsibe nyomkodjuk a kekszes masszát, és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ezután a hőfokot levesszük 160 fokra.
  3. A krémsajtot a liszttel, tojásokkal, tejföllel, cukorral, vaníliával, citromhéjjal simára dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az áfonyaszemeket, és a kekszes alapra öntjük.
  4. 60-70 percen keresztül sütjük a sütő középső, de inkább alsó rácsán, hogy ne barnuljon meg a teteje. Célszerű egy vízzel teli lábast tenni a tepsi alá, így elkerülhetjük, hogy megrepedjen a torta teteje. Mikor a torta már megszilárdult, de a közepe még kicsit remegős, elzárhatjuk. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
  5. Ha kihűlt, fóliázzuk le, és 1 éjszakára, de min. 4-5 órára tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon, összeérjenek az ízek, és szépen megpuhuljon a kekszes alap. Friss áfonyaszemekkel szórjuk meg tálaláskor.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 29177
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 10.

Ajánló

Oreo keksz helyett bármilyen más kekszet is használhatunk, akkor viszont növeljük a vaj mennyiségét 75 g-ra.

Receptkategóriák

Áfonyás sült sajttorta
Szofika 104 recept

Édesanyám születésnapjára sütöttem ezt a csodát. A kérés az volt: sajttorta legyen és áfonyás. Ezt a tortát korábban már készítettem málnával, nagy sikert aratott, így nem volt kérdés, hogy átírom a receptet áfonyásra, kicserélem a sima kekszet Oreora, és kész is a csoda-torta. Mennyei finom! Ez a torta 15 cm-es, normál méretű tortához duplázzuk az alapanyagokat.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek