Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás sült sajttorta

Áfonyás sült sajttorta
Áfonyás sült sajttorta
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám születésnapjára sütöttem ezt a csodát. A kérés az volt: sajttorta legyen és áfonyás. Ezt a tortát korábban már készítettem málnával, nagy sikert aratott, így nem volt kérdés, hogy átírom a receptet áfonyásra, kicserélem a sima kekszet Oreora, és kész is a csoda-torta. Mennyei finom!

Ez a torta 15 cm-es, normál méretű tortához duplázzuk az alapanyagokat.

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Oreo keksz helyett bármilyen más kekszet is használhatunk, akkor viszont növeljük a vaj mennyiségét 75 g-ra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal.
  2. Kivajazott tepsibe nyomkodjuk a kekszes masszát, és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ezután a hőfokot levesszük 160 fokra.
  3. A krémsajtot a liszttel, tojásokkal, tejföllel, cukorral, vaníliával, citromhéjjal simára dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az áfonyaszemeket, és a kekszes alapra öntjük.
  4. 60-70 percen keresztül sütjük a sütő középső, de inkább alsó rácsán, hogy ne barnuljon meg a teteje. Célszerű egy vízzel teli lábast tenni a tepsi alá, így elkerülhetjük, hogy megrepedjen a torta teteje. Mikor a torta már megszilárdult, de a közepe még kicsit remegős, elzárhatjuk. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
  5. Ha kihűlt, fóliázzuk le, és 1 éjszakára, de min. 4-5 órára tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon, összeérjenek az ízek, és szépen megpuhuljon a kekszes alap. Friss áfonyaszemekkel szórjuk meg tálaláskor.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 460
elküldve: 9
receptkönyvben: 300
elkészítve: 19/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cheesecake, gyümölcsös sajttorta, oreo kekszes sajttorta sütőben

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MészárosÁgi
MészárosÁgi Fri, 2015-01-23 23:46

Szia!
A krémsajt nálad mit jelent? Mascarpone? Esetleg márkát tudsz ajánlani? Köszönöm!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Fri, 2015-01-23 23:50

Szia,Philadelphia vagy a Lidl-ben kaphato Pilos markaju vodros kremsajt,mindkettovel tokeletesen mukodik,mascarponeval nem probaltam meg!

Cliodna
Cliodna Thu, 2014-08-14 17:59

Nektarinnal működne szerinted? Persze, akkor oreo nélkül:) Arra gondoltam egy kis mentával és icipici citrommal és lime-mal talán korrekt lenne.

diane
diane Thu, 2014-08-07 12:28

szia!
tegnap megcsináltam ezt a tortát, és nagyon finom lett.
ám az alappal gondjaim támadtak, nem is lett az igazi az állaga. nem írod a receptben, hogy azt meddig kell sütni 160 fokon. vagy az már az egész tortára vonatkozik?
köszi!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Thu, 2014-08-07 12:44

Szia!Az elkeszites 2.pontjaban irom,hogy az alapot 180 fokon 5 percig elosutjuk es utana vesszuk le alacsonyabb hofokra,a kremmel egyutt mar 160 fokon sutjuk a tortat!Udv: Szofi

579
keksz 150 g
vaj 25 g
krémsajt 300 g
tojás 2 db
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 70 ml
vanília kivonat 0.5 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 85 g
áfonya 100 g
áfonya 100 g