r
Nosalty Logó

Csokis sajttorta vízfűrdőmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Csokis sajttorta vízfűrdőmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 648 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3235 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 320 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 648 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 3235 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 320 Kcal

Elkészítés

  1. Aprítógépben kekszmorzsát készítünk, amihez hozzákeverjük az olvasztott margarint/vajat és a kakaóport. A legalacsonyabb fokozaton 10 percet elősütjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Szobahőmérsékletre hűtjük/melegítjük a többi alapanyagot. A tejfölt, krémsajtot, porcukrot, vaníliaaromát krémesre mixerezzük.
  3. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, és azt is a krémsajtos masszához keverjük.
  4. Egyesével belekeverjük az egész tojásokat úgy, hogy mixerrel csak pár másodpercig verjük, utána meg kizárólag csak kanállal, hogy ne teljen meg sok levegővel.
  5. Egy kis vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, és azt is a masszához keverjük, majd az egészet a kihűlt kekszalapra öntjük.
  6. Finoman az asztal lapjához csapjuk formástól-mindenestől, hogy a beszorult levegőbuborékok felszínre jöjjenek, azokat meg kilyukasztjuk.
  7. A sütő legfelső polcára tesszük, és a legalacsonyabb fokozatot állítjuk be (150-160 C fok).
  8. 1 óra elteltével leoltjuk a sütőt, és hagyjuk benne hűlni. Nem nyitjuk ki az ajtót!
  9. Legalább 1 óra hűlés után hűtőbe rakjuk további órákra, legjobb egy egész éjszakára hűlni, dermedni, ízeket összeérlelni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1334
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 28.

Receptkategóriák

Az első hagyományosabb sajttorta-sikerem bátorított, hogy kísérletezzek ki egy csokis verziót is. Ez feleannyi hozzávalóból készült egy 18 cm átmérőjű tortagyűrűben, aminek az aljára sütőpapír-karikát vágtam, és alufóliával burkoltam be, hogy legyen valami alapja. Mindezt pedig egy szögletes tepsibe raktam, és úgy be a sütőbe.

Címlapról ajánljuk

További cikkek