Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis sajttorta vízfűrdőmentesen

Csokis sajttorta vízfűrdőmentesen
Csokis sajttorta vízfűrdőmentesen
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első hagyományosabb sajttorta-sikerem bátorított, hogy kísérletezzek ki egy csokis verziót is. Ez feleannyi hozzávalóból készült egy 18 cm átmérőjű tortagyűrűben, aminek az aljára sütőpapír-karikát vágtam, és alufóliával burkoltam be, hogy legyen valami alapja. Mindezt pedig egy szögletes tepsibe raktam, és úgy be a sütőbe.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aprítógépben kekszmorzsát készítünk, amihez hozzákeverjük az olvasztott margarint/vajat és a kakaóport. A legalacsonyabb fokozaton 10 percet elősütjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Szobahőmérsékletre hűtjük/melegítjük a többi alapanyagot. A tejfölt, krémsajtot, porcukrot, vaníliaaromát krémesre mixerezzük.
  3. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, és azt is a krémsajtos masszához keverjük.
  4. Egyesével belekeverjük az egész tojásokat úgy, hogy mixerrel csak pár másodpercig verjük, utána meg kizárólag csak kanállal, hogy ne teljen meg sok levegővel.
  5. Egy kis vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, és azt is a masszához keverjük, majd az egészet a kihűlt kekszalapra öntjük.
  6. Finoman az asztal lapjához csapjuk formástól-mindenestől, hogy a beszorult levegőbuborékok felszínre jöjjenek, azokat meg kilyukasztjuk.
  7. A sütő legfelső polcára tesszük, és a legalacsonyabb fokozatot állítjuk be (150-160 C fok).
  8. 1 óra elteltével leoltjuk a sütőt, és hagyjuk benne hűlni. Nem nyitjuk ki az ajtót!
  9. Legalább 1 óra hűlés után hűtőbe rakjuk további órákra, legjobb egy egész éjszakára hűlni, dermedni, ízeket összeérlelni.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 995
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

chocolate cheesecake, csokis sajttorta, barna sajttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

643
háztartási keksz 150 g
vaj 50 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tejföl 110 g
krémsajt 390 g
porcukor 70 g
vaníliaaroma 0.5 teáskanál
tojás 2 db
étkezési keményítő 20 g
étcsokoládé 100 g