Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eliopitta

Eliopitta
Eliopitta
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges süti alternatíva tízóraira, uzsonnára, teához, kávéhoz...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy nagy pohár hideg tejjel vacsira is finom...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, előkészítjük a sütőpapírral a tepsit.
  2. Egyben felverjük a tojásokat, és lassan hozzákeverjük felváltva az olajat, lisztet, tejet és az összes többi hozzávalót, utoljára az olajbogyót.
  3. A massza állagának kicsit sűrűbbnek kell lenni, mint a piskótának.
  4. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 394
elküldve: 3
receptkönyvben: 321
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós pite, olajbogyós süti, fűszeres lepény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2012-05-09 17:05

Kedves Kicsivik, koszonom szepen a visszajelzesedet, hogy izlett az olajbogyos suti, nekem tenyleg eleg benne az a so, ami az olajbogyoban van, mert az eleg sos, az tartositja. Egyszer lattam egy dokumentumfilmet a tv-ben, a Foldkozi tengerbol szedtek ki egy nehany szaz eves hajoroncsot es az amforakban az olajbogyo meg eheto volt! Az olajbogyos pitet mi negyen esszuk, csak masod-harmadnapra fogy el, de meg mindig finom...

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-05-15 11:00

Hű, de megkóstoltam volna azt a sok száz éves olajbogyót!! Nagyon ízlik kenyérfélékben. Ráaadásul az olajossága nem hagyja a tésztát hamar megszikkadni, így valóban élvezhető még pár nap után is.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-05-09 09:56

Szia Oli(E)va!
Tegnap megsütöttem a pittát! Először csak fél adagot terveztem, mert jobb esetben is csak ketten ennénk belőle, és ugye mégis csak frissen az igazi, ezért egy kisebb formát készítettem elő, de időközben meggondoltam magam, és 4 dl liszthez mértem a hozzávalókat. És egy picit kicsinek bizonyult a tepsi. Nem sült át teljesen 1 óra alatt sem, de nem vészes. Én voltam béna. Egyébként nagyon finom, ötletes "süti". Fonnyasztottam bele egy fél fej vöröshagymát is, mert csak 1 szál újhagyma volt otthon. Nem rontotta el!
Üdv,
Viki

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2012-05-06 09:54

Kedves Fahej, nagyon szepen koszonom, ez csak egy kis egyszeru sos suti. Kellemes vasarnapot kivanok, udvozollek. Eva

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-05-05 22:53

Szia Margit, en nem teszek bele egyaltalan, mert az olajbogyo eleg sos, de ha szereted a sosabb eteleket, talan egy csipetnyit beletehetsz a tesztajaba. Igy jo sor-borkorcsolya is lehet. Eva

k.margaréta
k.margaréta Sat, 2012-05-05 20:18

Szia Oli(E)va!

Érdekes, jól hangzik ez az egész. Valamennyi sót teszel bele?
Üdv.
Margit

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-05-09 09:59

Szia k.margaréta!
Nem nekem címezted a kérdést, és biztosan Oli(E)va is fog válaszolni neked, csak gondoltam megosztom a tapasztalataimat só ügyben. Én is hiányoltam a sót a tésztából, ezért egy csapott kávéskanálnyit tettem bele. Igaz, én tönkölyliszttel készítettem és annak egészen más íze van, mint a sima fehér búzalisztnek.
Üdv,
Viki

625
finomliszt 3 bögre
tojás 4 db
tej 2 dl
fekete olajbogyó 15 dkg
sütőpor 2 kk
újhagyma 2 db
menta 2 szál
olívaolaj 2 dl