r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Cigánypecsenye 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 784 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4700 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 784 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.7 g

Zsír

  • Összesen
    400.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4454.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2650 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 4700 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket mosás után leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, kis időre félretesszük.
  2. A szalonnaszeleteket beirdaljuk, kb. félcentinként mélyebben, hogy szépen kinyíljanak, és az olajban kisütjük. Félretesszük, és a visszamaradt zsiradékban elősütjük a hússzeleteket.
  3. Tepsibe egymás mellé helyezzük őket, utánaízesítünk egy kis ételízesítővel, majorannával. Vékony karikákban rágyaluljuk a fokhagyma felét, a hagymát és a paprikát. Rálocsoljuk a maradék zsiradékot, és lefedve 180-200 fokos sütőben sütjük kb. 1 órát. Közben egyszer megforgatjuk a szeleteket.
  4. Levesszük a fóliát, minden szeletre egyenletesen elkenjük a zúzott fokhagymát, meglocsoljuk a forró pecsenyelével (ne zöldüljön meg a fokhagyma), és így pirítjuk még pár percig, hogy szép pirosas színt kapjon.
  5. A szalonnataréjok végétpirospaprikába mártjuk, és minden szelet húshoz kínálunk egyet-egyet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 145088
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Ajánló

Nagyon jól illik hozzá minden savanyúság (én a házira esküszöm), de bármilyen zöldsalátával vagy párolt zöldséggel is szuper.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük. Porhanyós és nagyon finom ízű hús lesz belőle. Visszatérő étel nálunk, a férjem vegyes körettel, a csemeték valamilyen krumplival szeretik a legjobban. Most tepsis, fűszeres burgonya és rizsköret volt hozzá.

Hozzászólások (7)

pamelie

Geleva, ha ilyen gyönyör?en kisütött "kakastaréjt" látok, mindig összefut a nyál a számban:)

Geleva

Kedves pamelie! Örülök, hogy ilyen hatással voltam az ízlel?bimbóidra. :-))) - pedig ez nem is az igazi, mert csak bolti szalonnám volt itthon. :-( Házi szalonnából az igazi!!!:-) Szép napot: G. Éva

Bató Edit

Szia Éva! Ez nagyon jól néz ki, holnap elkészítem ebédre! Üdv.Edit

Geleva

Szia Edit! Örülök, hogy kedvet kaptál! :-) Jó süti-f?zit és jó étvágyat holnapra! Üdv.: G. Éva

Bató Edit

Kedves Éva! Nagyon fincsi volt, ráadásul házi szalonnát sütöttem hozzá! :))) Köszike és szép napot! Edit

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jó recept, nem bántam meg, hogy ezt válaztottam!!!Pont jó minden, ahogy le van írva!Én megf?ztem kockákra vágva a krumplit és a vissza maradt zsíradékban átsütöttem, nagyon fincsi volt hozzá!Köszi a receptet!Zsóka.

Geleva

Kedves Zsóka! Igazán örülök, hogy Nektek is ízlett, nálunk is a kedvencek közé tartozik. Egészségetekre! :-) A köret is nagyon jó ötlet volt. Üdv: Éva

Törölt felhasználó

Elkészítettem tegnap ebédre. El?ször karajból akartam, de aztán mégiscsak a tarja lett. Jó döntés volt. Nagyon finom lett. Az ételízesít?t lehagytam (én nem használom). Köretnek burgonyát f?ztem hozzá, majd amikor megf?tt 4-be vágtam és a forró süt?ben megsütöttem pirosra úgy, hogy közben meglocsoltam a hús szaftjával. Nyami...

Geleva

Kedves honey1! Nagyon örülök a sikernek.:) Az ételízesít? persze nem szentírás és nem is feltétlenül kell, f?leg aki nem szereti. Mi szeretjük az ízét...:) A köret is nagyon jó ötlet és nagyon étvágygerjeszt?en hangzik. Ezt én is kipróbálom legközelebb, köszi a jó tippet. :) Üdv.: Éva

Törölt felhasználó

Jó recept! A fokhagyma, csak akkor zöldül meg, ha rosszabb min?ség? kínai.

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik a recept és a sok jó hozzászólás. Páromnak ma csinálok el?ször ilyet, meg amúgy is el?ször, remélem jól fog sikerülni :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek