r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Geleva
Cigánypecsenye 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 784 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4700 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 784 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.7 g

Zsír

  • Összesen
    400.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4454.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2650 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 4700 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket mosás után leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, kis időre félretesszük.
  2. A szalonnaszeleteket beirdaljuk, kb. félcentinként mélyebben, hogy szépen kinyíljanak, és az olajban kisütjük. Félretesszük, és a visszamaradt zsiradékban elősütjük a hússzeleteket.
  3. Tepsibe egymás mellé helyezzük őket, utánaízesítünk egy kis ételízesítővel, majorannával. Vékony karikákban rágyaluljuk a fokhagyma felét, a hagymát és a paprikát. Rálocsoljuk a maradék zsiradékot, és lefedve 180-200 fokos sütőben sütjük kb. 1 órát. Közben egyszer megforgatjuk a szeleteket.
  4. Levesszük a fóliát, minden szeletre egyenletesen elkenjük a zúzott fokhagymát, meglocsoljuk a forró pecsenyelével (ne zöldüljön meg a fokhagyma), és így pirítjuk még pár percig, hogy szép pirosas színt kapjon.
  5. A szalonnataréjok végétpirospaprikába mártjuk, és minden szelet húshoz kínálunk egyet-egyet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 497
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 156002
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Ajánló

Nagyon jól illik hozzá minden savanyúság (én a házira esküszöm), de bármilyen zöldsalátával vagy párolt zöldséggel is szuper.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük. Porhanyós és nagyon finom ízű hús lesz belőle. Visszatérő étel nálunk, a férjem vegyes körettel, a csemeték valamilyen krumplival szeretik a legjobban. Most tepsis, fűszeres burgonya és rizsköret volt hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek