r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye steak burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Juhász István
Cigánypecsenye steak burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Steak burgonya

Összesen 791 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Steak burgonya

Összesen 3161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Steak burgonya

Összesen 193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 791 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    238.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 3161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Cigánypecsenye

Steak burgonya

Elkészítés

Cigánypecsenye

  1. Megmossuk, felszeleteljük, folpack alatt kiklopfoljuk a húst, sózzuk, fűszerezzük, és zúzott fokhagymával bekenjük. Majd folpackkal fedjük, és hűtőben pihentetjük, amíg a szalonnát elkészítjük és a burgonyát előkészítjük.
  2. A szalonnát 4 szeletre vágjuk, majd a zsíros részt 1 cm-ként, bőréig bevagdossuk (ügyeljünk rá, hogy a bőrt ne vágjuk át). Egy felforrósított serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül a szalonna mindkét oldalát megsütjük, amíg kakastaréj formát fel nem vesz, és a hús sütéséhez kellő mennyiségű zsírt nem enged. Utána a szalonnaszeleteket félretesszük.
  3. A pihentetett húsokat a forró szalonna zsírjában mindkét oldalán átsütjük (szeletenként, oldalanként kb. 20-20 perc). Akkor jó a hús, amikor már nem véres, viszont nyomásra még rugalmas. Utána tálalásig még 5 percig pihentetjük.
  4. A forró húsokat, az elkészült burgonyával és a fűszerpaprikába mártott szalonna-szeletekkel (zsíros rész végét mártjuk bele) tálaljuk.

Steak burgonya

  1. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyákat folyó víz alatt kefével átdörzsöljük, majd papírtörlőn szárazra itatjuk.
  2. Utána azonos méretű cikkekre vágjuk a burgonyát, majd a tepsibe helyezzük héjával lefelé, és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
  3. Előmelegített, 170°C-os sütőben kb. 30 percig sütjük, közben több alkalommal a tepsit megrázzuk, hogy a burgonya ne tapadjon le. Utána még 10 percig kb. 200°C-os hőmérsékleten kicsit pirítjuk.
  4. Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3177
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 27.

Ajánló

Friss salátával vagy kovászos uborkával a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cigánypecsenye steak burgonyával
Juhász István 36 recept

Korábban csak étteremben ettük, de otthon se túl komplikált elkészíteni. A steak burgonyával pedig egyszerűen mennyei.

Hozzávalók

Cigánypecsenye

Steak burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek