r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye Kornéltól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Cigánypecsenye Kornéltól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3097 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 776 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7636.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    5302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    271 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 3097 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésben készítsük elő a húsokat. Ha szeletelt húst vásároltunk, úgy egyszerűbb, ha egy darabban van a tarja, akkor először vágjunk belőle kb. 1 cm vastag szeleteket. Ezt követően húsklopfolóval ütögessük ki a szeleteket bátran, kb. 2-3 mm vastagságúra. Éles késsel vágjuk be a szeletek széleit néhányszor, kb. 1 cm hosszúságban. Erre azért van szükség, mert így sütéskor elkerülhetjük, hogy a rostok összerántsák a hús szeletet.
  2. A húsokat ízesítsük sóval és borssal, majd vékonyan kenjük be a mustárral a szeleteket, és tegyük félre egy keveset pihenni, ameddig a többi hozzávalóval foglalkozunk.
  3. A megtisztított fokhagyma-gerezdeket késlappal törjük meg, majd vágjuk apróra. Ezután szintén a kés lapjával préseljük össze egy vágódeszkán, és tegyük félre. Tipp: ha több zúzott fokhagymát készítünk, mint amennyit felhasználunk egyszerre, abban az esetben olívaolaj hozzáadásával jó ideig eltarthatjuk.
  4. A szalonnát vágjuk fel kb. fél centi vastag szeletekre, majd 1 cm szélességben vágjuk be a szeleteket a bőréig. Serpenyőben forrósítsuk fel a zsírt, majd a szalonnákat süssük ropogósra.
  5. A szalonnával egy időben a hússzeleteket is kezdhetjük sütni, oldalanként pár perc sütés elegendő, hiszen vékonyak a szeletek. Ha megvagyunk a sütéssel, kenjük meg a forró hús szeleteket a zúzott fokhagymával, a szalonna "taréj" részét pedig mártsuk fűszerpaprikába, és tegyük a húsokra. Tálaljuk a cigánypecsenyét szalmaburgonyával, párolt rizzsel, mellé pedig kínáljunk házi savanyúságot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25395
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 04.

Ajánló

Ez a fogás kitűnő ebéd vagy vacsora, ha nincs túl sok időnk aznap a konyhában. Könnyen előkészíthető, amely akár korábban is történhet, a készítés pedig nem vesz több időt igénybe negyedóránál. Így gyors, de meleg étellel kedveskedhetünk a családnak egy rohanós napon is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cigánypecsenye Kornéltól
Kornél 167 recept

Cigánypecsenyével mindenki találkozott már, igaz, az elkészítési mód megannyi féleképpen történhet. Receptemben egy klasszikus módozatot mutatok be, nagyon egyszerű, ízletes frissensült a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!