r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye Kornéltól

Kornél
Cigánypecsenye Kornéltól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

776
Kalória
38.4g
Fehérje
1.5g
Szénhidrát
67.2g
Zsír
152.9g
Víz
176.1g
Koleszterin
395.5mg
Élelmi rost
49.7mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3097 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 776 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7636.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    5302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    611.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    271 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 3097 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésben készítsük elő a húsokat. Ha szeletelt húst vásároltunk, úgy egyszerűbb, ha egy darabban van a tarja, akkor először vágjunk belőle kb. 1 cm vastag szeleteket. Ezt követően húsklopfolóval ütögessük ki a szeleteket bátran, kb. 2-3 mm vastagságúra. Éles késsel vágjuk be a szeletek széleit néhányszor, kb. 1 cm hosszúságban. Erre azért van szükség, mert így sütéskor elkerülhetjük, hogy a rostok összerántsák a hús szeletet.
  2. A húsokat ízesítsük sóval és borssal, majd vékonyan kenjük be a mustárral a szeleteket, és tegyük félre egy keveset pihenni, ameddig a többi hozzávalóval foglalkozunk.
  3. A megtisztított fokhagyma-gerezdeket késlappal törjük meg, majd vágjuk apróra. Ezután szintén a kés lapjával préseljük össze egy vágódeszkán, és tegyük félre. Tipp: ha több zúzott fokhagymát készítünk, mint amennyit felhasználunk egyszerre, abban az esetben olívaolaj hozzáadásával jó ideig eltarthatjuk.
  4. A szalonnát vágjuk fel kb. fél centi vastag szeletekre, majd 1 cm szélességben vágjuk be a szeleteket a bőréig. Serpenyőben forrósítsuk fel a zsírt, majd a szalonnákat süssük ropogósra.
  5. A szalonnával egy időben a hússzeleteket is kezdhetjük sütni, oldalanként pár perc sütés elegendő, hiszen vékonyak a szeletek. Ha megvagyunk a sütéssel, kenjük meg a forró hús szeleteket a zúzott fokhagymával, a szalonna "taréj" részét pedig mártsuk fűszerpaprikába, és tegyük a húsokra. Tálaljuk a cigánypecsenyét szalmaburgonyával, párolt rizzsel, mellé pedig kínáljunk házi savanyúságot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Cigánypecsenyével mindenki találkozott már, igaz, az elkészítési mód megannyi féleképpen történhet. Receptemben egy klasszikus módozatot mutatok be, nagyon egyszerű, ízletes frissensült a végeredmény.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek