r
Nosalty Logó

"Tüzes" csülkös bab

Tábori József
"Tüzes" csülkös bab
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

895
Kalória
65.4g
Fehérje
127.8g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
156.2g
Víz
64.3g
Koleszterin
32.7g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5376 kcal
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    808 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 895 kcal
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    392.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10190.1 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    1837 mg
  • Foszfor
    6205 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    766.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    196 mg

Víz

  • Összesen
    937 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4847 micro
  • Kolin:
    1218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 5376 kcal
  • 18% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

  1. A csülköt kuktában, borssal és a babérlevéllel megfőzzük (kb. 1 óra).
  2. A megfőtt húst kicsontozzuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Egy teflonos wokban az olajon minden oldalát folyamatos kevergetés mellett megkapatjuk.
  4. Ha a csülök kész, az összevágott paprikát, a reszelt hagymát, fokhagymát és a babot levestől ráöntjük.
  5. Folyamatos kevergetés mellett készre főzzük.
  6. Akkor kész, ha a szaftja jó sűrű lesz. (Sózni nem kell, a csülök sós.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Eredetileg chilis babot akartam, de állandóan elfelejtettem a chilipaprikát. A fejembe jutott, mi lenne, ha kipróbálnám a bivalyerős "macskapöcse" paprikát? Ez a paprika úgy néz ki; kb. 1-2 cm hosszú, hegyes piros és eszméletlen erős!!!!! (Bocs a nevéért, de én csak így ismerem.) Csak annak javaslom, aki nagyon bírja az erőset!! Máskülönben nagyon finom.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek