Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Tüzes" csülkös bab

"Tüzes" csülkös bab
"Tüzes" csülkös bab
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg chilis babot akartam, de állandóan elfelejtettem a chilipaprikát. A fejembe jutott, mi lenne, ha kipróbálnám a bivalyerős "macskapöcse" paprikát? Ez a paprika úgy néz ki; kb. 1-2 cm hosszú, hegyes piros és eszméletlen erős!!!!! (Bocs a nevéért, de én csak így ismerem.) Csak annak javaslom, aki nagyon bírja az erőset!! Máskülönben nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Fehérkenyérrel tudom ajánlani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt kuktában, borssal és a babérlevéllel megfőzzük (kb. 1 óra).
  2. A megfőtt húst kicsontozzuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Egy teflonos wokban az olajon minden oldalát folyamatos kevergetés mellett megkapatjuk.
  4. Ha a csülök kész, az összevágott paprikát, a reszelt hagymát, fokhagymát és a babot levestől ráöntjük.
  5. Folyamatos kevergetés mellett készre főzzük.
  6. Akkor kész, ha a szaftja jó sűrű lesz. (Sózni nem kell, a csülök sós.)

  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 53 097
elküldve: 7
receptkönyvben: 324
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

chilis bab füstölt csülökkel, méregerős chilis bab füstölt hússal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

focze973
focze973 Sun, 2012-01-08 15:46

És ha nem konzervbabból készítem,hanem én főzöm a babot,kell bele rántás?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-08-15 14:05

Köszi a receptet, bár én maradok a chilinél, de ez az elnevezés az erőspaprikáról, állati jó!!!!!!!!!!!Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-01 20:48

Imádok mindent ami babos és csülkös.Ez nagyon fincsi lehet,majd kipróbálom.

895
sertéscsülök 80 dkg
vörösbab 1.2 kg
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
hegyes erős paprika 8 db
fekete bors 20 szem
babérlevél 2 db
olívaolaj 1 ek