r
Nosalty Logó

Chilis-csokis creme brulee karamellizált almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Chilis-csokis creme brulee karamellizált almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A creme brulée-hez

A karamellizált almához

A szóráshoz

Összesen 465 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A creme brulée-hez

A karamellizált almához

A szóráshoz

Összesen 1861 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A creme brulée-hez

A karamellizált almához

A szóráshoz

Összesen 244 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 465 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1054 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 1861 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

A creme brulée-hez

A karamellizált almához

A szóráshoz

Elkészítés

A creme brulée-hez

  1. A tejszínt a chilipehellyel felfőzzük. A csokoládét apróra vágjuk, és a tejszínben felolvasztjuk.
  2. A tojássárgákat és a tojásokat elkeverjük a cukorral, majd a langyos csokoládés-tejszínhez keverjük.
  3. A masszát 4 hőálló edénykében (kb. 175 ml űrtartalom) töltjük. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák 2/3-ig érjen. 100 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig gőzöljük.
  4. Kivesszük, hűlni hagyjuk, legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az almát a forró vajban megdinszteljük, megszórjuk a cukorral, hagyjuk karamellizálodni, majd felöntjük a citromlével és vízzel, kb. 2 percig főzzük, hűlni hagyjuk.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a maradék cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk, és az almával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1539
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csoki-chili párosítás nálunk mindig nyerő.

Hozzávalók

A creme brulée-hez

A karamellizált almához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.