r
Nosalty Logó

Crème brulee 3. - mézeskalácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Crème brulee 3. - mézeskalácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 436 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2616 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 308 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 436 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    487 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2238 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1750 micro
Összesen 2616 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A tejszínt melegítsük forráspontig.
  3. Ezalatt mixerrel verjük fel a tojássárgáját a cukorral és a mézeskalács fűszerrel.
  4. Tegyük el a mixert, és váltsunk fakanálra vagy bármilyen más kézi kutyuló eszközre. A meleg tejszínt kavargatás közben öntsük a tojássárgájához. Azért ne használjunk ennél a műveletnél gépi habverőt, mert akkor a crème brulee-nek túl könnyű lesz a szerkezete.
  5. Készítsük elő a kicsi tálakat és egy nagy tepsit. Szűrőn keresztül öntsük a masszát a kicsit tálakba, amiket helyezzünk a tepsibe.
  6. Öntsünk forró vizet a tepsibe, a kicsi tálkák feléig. A tálkák tetejét fedjük be aluminiumfóliával.
  7. Utána helyezzük a sütőbe, és süssük meg. A sütési időnk a tálkák nagyságától függ.
  8. Hűtsük le jól, és tálalás előtt szórjuk meg egy evőkanál cukorral, és pisztollyal égessük karamellé.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5367
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a mézeskalács ízű crème brulee már napokkal előre megcsinálható. Szervírozás előtt pirítsuk rá a finom karamell réteget és lehet is kanalazni a finom vaníliás – mézeskalács ízű krémet.

Hozzászólások (3)

RAW

Kedves Gabriella! Nyami nagyon fincsi lehet:) én is csak tejszínnel csinálom tejet én sem rakok bele (vannak akik úgy csinálják:) a mézes kalács f?szerkeverék nagyon jó ötlett.Köszönöm a recepet. Tisztelettel Krisztina

Törölt felhasználó

Kedves Krisztina, Igazad van a igazi crème brulee tejszínnel készül. A tejjel készített változat csak másolat. :-))))) Én szeretek mindent úgy elkészíteni, ahogy annak lennie kell.... :-)))) Szép napot neked! Gabriella

Zsanett111

Szia Én az 500 ml tejszínhez szoktam tenni 125 ml friss tejet 130 gr cukrot egy vanília rudat és úgy mint te 8 tojássárgát. Itt nálunk Olaszországban így készítik ezért nálam ez a recept vált be, viszont felcsigáztad a fantáziámat a mézeskalács f?szerkeverékkel. Biztosan nagyon jó ízt ad neki. Ki fogom próbálni a héten f?leg, hogy jönnek vendégek is. Majd megírom az eredményt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek