Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Crème brulee 3. - mézeskalácsos

Crème brulee 3. - mézeskalácsos
Crème brulee 3. - mézeskalácsos
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


Ez a mézeskalács ízű crème brulee már napokkal előre megcsinálható. Szervírozás előtt pirítsuk rá a finom karamell réteget és lehet is kanalazni a finom vaníliás – mézeskalács ízű krémet.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A tejszínt melegítsük forráspontig.
  3. Ezalatt mixerrel verjük fel a tojássárgáját a cukorral és a mézeskalács fűszerrel.
  4. Tegyük el a mixert, és váltsunk fakanálra vagy bármilyen más kézi kutyuló eszközre. A meleg tejszínt kavargatás közben öntsük a tojássárgájához. Azért ne használjunk ennél a műveletnél gépi habverőt, mert akkor a crème brulee-nek túl könnyű lesz a szerkezete.
  5. Készítsük elő a kicsi tálakat és egy nagy tepsit. Szűrőn keresztül öntsük a masszát a kicsit tálakba, amiket helyezzünk a tepsibe.
  6. Öntsünk forró vizet a tepsibe, a kicsi tálkák feléig. A tálkák tetejét fedjük be aluminiumfóliával.
  7. Utána helyezzük a sütőbe, és süssük meg. A sütési időnk a tálkák nagyságától függ.
  8. Hűtsük le jól, és tálalás előtt szórjuk meg egy evőkanál cukorral, és pisztollyal égessük karamellé.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 192
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bloemcake

Mióta szakács: 2011.01.07.
16 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: farsang
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

crème brulee, poharas édesség téli napokra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Mon, 2013-03-11 22:17

Szia
Én az 500 ml tejszínhez szoktam tenni 125 ml friss tejet 130 gr cukrot egy vanília rudat és úgy mint te 8 tojássárgát. Itt nálunk Olaszországban így készítik ezért nálam ez a recept vált be, viszont felcsigáztad a fantáziámat a mézeskalács fűszerkeverékkel. Biztosan nagyon jó ízt ad neki. Ki fogom próbálni a héten főleg, hogy jönnek vendégek is. Majd megírom az eredményt. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-16 09:07

Kedves Krisztina,

Igazad van a igazi crème brulee tejszínnel készül. A tejjel készített változat csak másolat. :-))))) Én szeretek mindent úgy elkészíteni, ahogy annak lennie kell.... :-))))
Szép napot neked!
Gabriella

Kristina
RAW / Kristina Sun, 2011-01-16 01:18

Kedves Gabriella!
Nyami nagyon fincsi lehet:) én is csak tejszínnel csinálom tejet én sem rakok bele (vannak akik úgy csinálják:) a mézes kalács fűszerkeverék nagyon jó ötlett.Köszönöm a recepet.
Tisztelettel Krisztina

436
habtejszín 600 ml
tojássárgája 8 db
cukor 80 g
mézeskalács fűszerkeverék 1 ek
cukor 1 ek