Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Créme brulée Wikkancstól

Créme brulée Wikkancstól
Créme brulée Wikkancstól
53 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyen elkészíthető finom és különleges desszert! :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt a bourbon vaníliás cukorral felmelegítjük.
  2. 8 db tojássárgáját 6 dkg cukorral kikeverjük, és hozzáöntjük a meleg tejszínt.
  3. A krémet brulée formákba öntjük, és vízfürdőben sütőben megsütjük.
  4. Az elkészült és kihűlt bruléék tetejére barna cukrot szórunk, és lehetőség szerint szakácsfáklyával ráégetjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 607
elküldve: 4
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Wikkancs

Mióta szakács: 2012.03.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes krém, tejszínes krém, francia vaníliás krém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ReceptManó
ReceptManó Tue, 2012-12-18 21:27

szia Wikkancs csak szeretném kérdezni,hogy muszáj-e bourbon vaníliás cukorral elkészíteni vagy ha nem akkor milyet javasolsz! segítségedet előre is köszönöm!
Üdv:ReceptManó

530
habtejszín 6 dl
vaníliás cukor 1.5 csomag
tojássárgája 8 db
cukor 6 dkg
barna cukor 5 teáskanál