Nosalty Logó

Chilis bab ahogy Kenny készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kenny
Chilis bab ahogy Kenny készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1022 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4088 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2247.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    18012 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1022 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8990.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1404 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1234 mg
  • Foszfor
    3113 mg
  • Nátrium
    2959 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    1296.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2117 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1932 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    72048 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 4088 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    3328 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szalonnát, fokhagymát és a paradicsomot felaprítjuk. Én a bőrét is hozzáadom, mert kiválóan kiadja a füstölt ízt, illetve én azért meg is eszem a végén.
  2. A vöröshagymákat megpucoljuk, és felezzük, majd csíkokra szeljük. Szeretem ha megmaradnak a hagymacsíkok egyben a készételben, ezért itt nem kell a klasszikus apró hagymát kockázni.
  3. A felaprított szalonnát, fokhagymát, paradicsomot és a vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Ahogy fent írtam a cél, hogy a hagyma a végéig megmaradjon, tehát nem kell teljesen pépesre dinsztelni.
  4. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a darált húst, és sózzuk (nem elfeledve, hogy a szalonnától azért már van benne egy kis só).
  5. Ahogy a hús levet eresztett, jöhet rá a babérlevél.
  6. Ha nem paradicsomos babkonzervet választottunk, akkor azt lemossuk, és hozzáadjuk az ételhez.
  7. Néhány keverés után jöhet bele a paradicsompüré, majd borsozzuk. Én a paradicsompüré savanykás ízét szeretem megtörni egy kis ketchuppal, ami ezen a ponton kerül bele.
  8. Most adjuk hozzá a csípős Tabasco-t (ez a szósz ecetes, így ha valaki nem szereti a csípőset /mint a feleségem/ az a szósz helyett tegyen hozzá két kupak ecetet, mivel az nagyon kiemeli az ízeket).
  9. Az egészet összeforraljuk kb. fél óra alatt.
  10. A legeslegvégén hozzáadjuk a kukoricát, amivel már csak annyit főzzük, hogy a kukorica felmelegedjen.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 99335
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Ajánló

A NoSalty-n található házi kenyerekből ajánlok hozzá ízlés szerint.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel egy nemzetközi cégnél dolgozom, egyszer előfordult, hogy egy mexikói kollega látogatott el hozzánk, akit meghívtam magunkhoz egy vacsorára. Munka után kellett valami gyorsat készítenem, ezért választottam reflexből a chilis babot. Csak mikor már készítettem a kaját, ugrott be, hogy a mexikói konyha "zászlóshajóját" készítem egy mexikóinak, így megragadtam az alkalmat, hogy megkérdezzem tőle, hogy mi köze van az ételnek, amit keverek egy valódi chilihez. Megnyugtatott, hogy amiben hús és bab van, azt már chilinek lehet nevezni, annyiféle módon készítik náluk. Szerencsére sikere lett, így büszkén mondhatom, hogy a recept mexikói által jóváhagyott verzió. A fenti történettől eltekintve nagyon szeretem ezt a receptet bográcsban is készíteni, mert nem kell sok előkészület, így a főzés mellett lehet a vendégekkel is foglalkozni, a végén mégis tartalmas ételt lehet felszolgálni.

Hozzászólások

barczimarika

Köszi a receptet! Tényleg jó!

V2rider

Ha már a nevében szerepel a chili,akkor -szerintem-vétek kihagyni belole!

Kenny

Egyetértek, de ha elolvasod a 8. pontot láthatod miért van ecettel kiváltva. Egyébként ha a végén a tányérban adod hozzá a Tabascot akkor sem veszít az élvezeti értékéb?l.

Törölt felhasználó

Szia! Valami csodálatos íze lett! Bár én egy gyors vacsorának készítettem férjemmel, és darált hús éppen nem volt itthon, így az kimaradt, illetve ketchupból meg barbecue ízesítés? volt, ecet pedig borecet :) de az alapkoncepció megegyezik! Ha már persze a húsnak híján voltunk, hogy mennyiségben behozzam vörös babot tettünk bele. Na jó ez kicsit olyan mint a villamos meg a villanyoszlop hasonlata ( a villanyoszlop függ?legesen magas a villamos meg vízszintesen sárga....) de azért annál több köze van a kett?nek egymáshoz :) Én minden esetre köszönöm ezt a remek receptet!

Gastrotherapy (Miskey Melinda)

Mennyeien finom! Bár én is csaltam egy kicsit, mert ketchup helyett házi paradicsomszószt tettem és kihagytam a chilit (utólag aki szereti tett hozzá) de mindenkink nagyon ízlett így is. Tortillát készítettem mellé, mi azzal ettük :)

MacLeod78

Nagyon jó kis recept, én rizst f?ztem ki mellé. Az ecetet helyettesítettem: találtam otthon üveges pepperoni paprikát, és annak csak a levét tettem bele. Két féle babot raktam bele, találtam fehér apró babot chili mártásban, a másik vörös bab. Nagyon ízletes lett. Köszönjük a receptet!!!

Törölt felhasználó

Az az érdekes, hogy magyarul csilis babként terjedt el az eredetileg chile con carne néven ismert étel, ami átfordítva csili hússal. Tehát csili paprika, és hús. A bab csak egy kedves ráadás, nem az a lényeg! Egy mexikói számára értelmezhetetlen a magyar csilis bab, f?leg paprika nélkül, tonnányi paradicsomszósszal, bitang édesen, akárhogy is f?szerezik utána, de segond, csak ne hazudjunk.

Kenny

A hazudtam résznél egy kis darab eltört bennem. Megtennéd, hogy kifejted mire gondoltál mikor hazugnak neveztél? Szerk: ahogy látom csak azért regisztráltál, hogy ezt megtehesd...

Törölt felhasználó

Isteni lett! Picit több szalonnával csináltam nagyon kéri a füstöltet :) Ecettel és ?rölt csilivel pikánsan. Mivel mi 6an vagyunk dupla adagot csináltam és egy kis durum tésztára szedtem. Köszönöm a receptet remek ebédünk lett!

Kenny

Örülök, hogy ízlett! Tésztával még nem próbáltam a Chili-t. A legnagyobb "szentségtörést" akkor követtem el, amikor kicsit eltúloztam az adagot és harmadnap is ezt ettem, akkor jött az ötlet, hogy egy kis tejföllel tegyük változatossá. Igazán érdekes irányba vitte az ízt! :)

Monsz

Annyira tökéletes ez a recept, ráadásul könny? elkészíteni. Sokszor van terítéken, most hétvégén is megf?zöm. Köszönet érte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.