r
Nosalty Logó

Chilis Mac and Cheese

Gerzsenyi Flóra
Chilis Mac and Cheese
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Chilis Mac and Cheese

727
Kalória
43.9g
Fehérje
77.4g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
270.9g
Víz
105.6g
Koleszterin
12.2g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis Mac and Cheese

Összesen 727 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis Mac and Cheese

Összesen 5809 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis Mac and Cheese

Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2748.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    270.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2917 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 727 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    351.1 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21988.4 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    535 mg
  • Kálcium
    3364 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1149 mg
  • Foszfor
    5455 mg
  • Nátrium
    11357 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    619.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

Víz

  • Összesen
    2167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2919 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23333 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 5809 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    682 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

Chilis Mac and Cheese

  1. Olvasszuk meg a vajat egy nagy főzőedényben.
  2. Adjuk hozzá a darált marhahúst, folyamatosan kevergessük, és fehéredésig pároljuk, kb. 5-6 percig.
  3. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és öntsük hozzá a konzerves paradicsomot. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a száraz szarvacskát, a vizet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Lefedve főzzük körülbelül 10-12 percig. Ez idő alatt egyszer kavarjuk át.
  5. Mikor már szinte kész (azaz megpuhult a tészta), keverjük hozzá a lecsepegtetett babot és a reszelt sajtot. Utólag ízesítsük, ha szükséges.
  6. Végül letakarva hagyjuk még állni 4-5 percig. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálalhatjuk.
  7. A maradékot légmentesen lezárva, hűtőszekrényben 4 napig tárolhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez a legtutibb komfort kaja, amit mostanában főztünk – egy edényben készül az egész, és cakkumpakk fél óra alatt megvan. A chilis Mac and Cheese-ről van szó, ami nem más, mint a mexikói chilis bab ötvözve az amerikaiak kedvenc szaftos sajtos tésztájával. A szósz fűszeres, marhahúsos-paradicsomos, és krémesen lágy a sajttól és a tejszíntől, a tészta és a bab pedig arról gondoskodnak, hogy tartalmas és laktató legyen. Gazdag és karakteres ízek keresztezése egy edényben. Kell ennél több?

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...