r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldborsókrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nemgabi
Tavaszi zöldborsókrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1235 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    2118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4121 micro
Összesen 309 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5886.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1104 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    3491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2216.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    899 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1723 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    8474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16484 micro
Összesen 1235 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. Az újhagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. (Az újhagymát zöldjével együtt!)
  3. Az olajban megfonnyasztjuk először a zöldhagymát, majd a fokhagymát is.
  4. Felöntjük 1,2 l vízzel és a tejjel, majd beledobjuk a leveskockákat. Ha már forr, beletesszük a krumplit és a borsót. Mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük. (Vigyázzzunk, mert a tejjel készült levesek könnyen kifutnak!)
  5. Közben a petrezselymet és a snidlinget finomra vágjuk.
  6. Kiveszünk 2 ek-nyi borsót a levesből, a többit botmixerrel péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.
  7. Beletesszük a félretett borsót és a snidlinget.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15514
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Ha még egy kicsit gazdagítani szeretnénk, akkor fokhagymás olajban pirított zsemlekockát kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi zöldborsókrémleves
nemgabi 23 recept

Mivel itt a borsószezon, úgy gondoltam, hogy megosztom veletek ennek a finom és könnyű levesnek a receptjét. Természetesen mirelit borsóból is elkészíthető, de frissből az igazi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!