Nosalty Logó

Spagetti carbonara Tündér konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spagetti carbonara Tündér konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1317 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 3948 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 394 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1317 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    236.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6554.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    1759 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    1880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1051 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 3948 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 394 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A spagettit forró, sós vízben all dente, azaz harapható állagúra főzzük.
  2. A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk.
  3. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felmelegítjük.
  4. Egy megtisztított fokhagymagerezdet késsel szétnyomunk, és az olívaolajhoz adjuk a szalonnával együtt. Amikor a fokhagyma barnulni kezd, kivesszük, a szalonnát addig sütjük, amíg ropogós nem lesz.
  5. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és sózzuk, borsozzuk.
  6. A megfőtt spagettit leszűrjük, hozzákeverjük a szalonnához, és átmelegítjük.
  7. A lángról levéve hozzákeverjük a maradék zúzott fokhagymát, a vajat, végül a tojásos keveréket, és jól átkeverjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 48
  • 7 napos nézettség: 345
  • Össznézettség: 208967
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Ajánló

Melegen reszelt sajttal, zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk. Kínálhatunk hozzá friss salátát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lenyűgöz az olasz tésztaételek egyszerűsége. Kevés hozzávalóból remek ízek varázsolhatóak. Ilyen a spagetti carbonara is. Nem is kell más a spagetti mellé csak egy kis (házi) füstölt szalonna, néhány tojás, sajt és aki szereti fokhagyma, esetleg zöldfűszer. (Ez utóbbiak elhagyhatóak.)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A tojás nyersen kerül rá??

fejes jánosné

Igen, nyersen mert a forró tésztán átkeverve pillanatok alatt megszilárdul.Ezért azonnal fogyasztandó!

Poda Denisa

gyorsan kellett valami finomat föznöm és gondoltam kiprobálom a receptet , nagyon finomra sikerült!!!!!!!! én még szeleteltem a szalonna közé friss hagymát , és még együtt megdinszteltem !!!!!!!!!nagyon fincsi lett !!!!! köszi a receptet !!!!!

Törölt felhasználó

igen, igen a tojás nyersen kerül a tésztára, ahogy a hozzászólók is írták.:) (Ezért fontos, hogy friss tojást használjunk, ahogy azt írtam is a hozzávalóknál:)A tészta melegét?l a tojás és benne a sajt szépen ráolvad a tésztára, krémessé válik. Kevergetés közben el is t?nik a nyers tojás, olyan, mintha sajtos krém lenne rajta.

Wawa

Végre egy olyan carbonara-recept, ami tényleg az, nem pedig egész más, csak ennek nevezett valami. Gratulálok neked!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen Wawa!!:))

Wawa

Igen, a tojást nyersen kell rátenni, a forró tésztától meg szalonnától megsül annyira, hogy nem lesz nyers ize, hanem krémes állagú marad.

Ágicámdrágám

Hát ez valami nagyon fincsi kaja,elkészítve is nagy sikert aratott :) Köszi a receptet Ági

Törölt felhasználó

Köszi!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett! tuti ezt a receptet fogom használni a jöv?ben is :) köszi

Törölt felhasználó

Örülök, hogy tetszik!( Néha a legegyszer?bb dolgok a legjobbak:)

Törölt felhasználó

Eddig nem mertem nekiállni a carbonara-nak, biztos voltam benne, hogy elrontom és rántottás tészta lesz bel?le :D De a te recepted nagyon megtetszett és végülis ez az egyik legfinomabb tésztaétel, amit valaha etttem :) Köszi!

ini

Ma mi is ezt ebédeltük, és ízlett mindkett?nknek. Csak azonnal rábuktunk, ahogy elkészült és az ízek jobban kijöttek pár perc állás után. Így a második adag volt igazán ízletes :)

csiliom

Ez lesz ma az ebéd. Már el is készítettem, és mivel nagyon ínycsiklandóan nézett ki, így meg is kóstoltam. :P NAGYON FINOM!!!! :) KÖSZÖNÖM A RECEPTET!

Törölt felhasználó

Elkészítettem, és mennyei!! Nagyon szerettem a Carbonara-t, kiskoromban sokszor ettem Knorros alapból készültet. Gondoltam most én magam próbálom meg és nem hittem volna, h ennyire finom lesz. Én egy pici ?rölt szerecsendiót is tettem bele és a felvert tojáshoz egy kis tejszínt is adtam. FINOOOMMM!!!

arkantak

uuu. most azonnal elkészítem...a szalonna mellé karikázok kevés gombát is, mert imádom..és már csak 1 fej árválkodik a h?t?ben.

Törölt felhasználó

Ugyanígy csinálja a Tv Paprikán Jamie Oliver is:) ? még a tészta f?z? levéb?l is tesz bele. Mindenképpen kipróbálom! Köszi

mamec

Hiányzik a tejszín bel?le.

trewq

Hasonlóképpen a bacont felkockázva és f?z?tejszínnel ...

Cica1967

Nagyon fonom lett es vegre tejszin sem kellett bele! Tiszta, egyszeru izek, remek! Koszi a recpetet!

dioevi

Nem illik hozzá savanyúság ?

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek