Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti carbonara Tündér konyhájából

Spagetti carbonara Tündér konyhájából
Spagetti carbonara Tündér konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lenyűgöz az olasz tésztaételek egyszerűsége. Kevés hozzávalóból remek ízek varázsolhatóak. Ilyen a spagetti carbonara is. Nem is kell más a spagetti mellé csak egy kis (házi) füstölt szalonna, néhány tojás, sajt és aki szereti fokhagyma, esetleg zöldfűszer. (Ez utóbbiak elhagyhatóak.)

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Melegen reszelt sajttal, zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk. Kínálhatunk hozzá friss salátát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit forró, sós vízben all dente, azaz harapható állagúra főzzük.
  2. A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk.
  3. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felmelegítjük.
  4. Egy megtisztított fokhagymagerezdet késsel szétnyomunk, és az olívaolajhoz adjuk a szalonnával együtt. Amikor a fokhagyma barnulni kezd, kivesszük, a szalonnát addig sütjük, amíg ropogós nem lesz.
  5. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és sózzuk, borsozzuk.
  6. A megfőtt spagettit leszűrjük, hozzákeverjük a szalonnához, és átmelegítjük.
  7. A lángról levéve hozzákeverjük a maradék zúzott fokhagymát, a vajat, végül a tojásos keveréket, és jól átkeverjük.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 147 086
elküldve: 55
receptkönyvben: 1 980
elkészítve: 151/198
Facebookon megjelent: 4

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

carbonara, szénégető spagetti, spagetti carbonara módra

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Sun, 2014-11-09 16:25

Ez volt a mai ebéd, nagy sikere volt, még annak ellenére is, hogy vacak volt a tészta, így egy tésztamassza volt a vége :)
Köszi a receptet

Ebi85
Ebi85 Mon, 2014-10-27 03:24

Nem veszélyes az,h gyakorlatilag nyers tojást eszünk?

mÁgia
mÁgia Fri, 2014-07-18 08:45

Én is megcsináltam, és tökéletesre sikerült, nagyon finom, nem lett sem ragadós, sem "rántottás", szóval remek recept! :)

jozee
jozee Sun, 2014-05-18 18:04

Ez így ahogy van tökéletes!!!:) Már harmadjára. Köszönjük!

Cica1967
Cica1967 Sat, 2013-11-16 19:52

Nagyon fonom lett es vegre tejszin sem kellett bele! Tiszta, egyszeru izek, remek! Koszi a recpetet!

trewq
trewq Sat, 2013-11-16 12:59

Hasonlóképpen a bacont felkockázva és főzőtejszínnel ...

cucuja80
cucuja80 Tue, 2013-07-02 12:07

Ugyanígy csinálja a Tv Paprikán Jamie Oliver is:) ő még a tészta főző levéből is tesz bele. Mindenképpen kipróbálom! Köszi

arkantak
arkantak Tue, 2013-07-02 11:45

uuu. most azonnal elkészítem...a szalonna mellé karikázok kevés gombát is, mert imádom..és már csak 1 fej árválkodik a hűtőben.

ncilia
ncilia Thu, 2013-06-20 12:48

Elkészítettem, és mennyei!! Nagyon szerettem a Carbonara-t, kiskoromban sokszor ettem Knorros alapból készültet. Gondoltam most én magam próbálom meg és nem hittem volna, h ennyire finom lesz. Én egy pici őrölt szerecsendiót is tettem bele és a felvert tojáshoz egy kis tejszínt is adtam.
FINOOOMMM!!!

csiliom
csiliom Wed, 2013-06-19 09:52

Ez lesz ma az ebéd. Már el is készítettem, és mivel nagyon ínycsiklandóan nézett ki, így meg is kóstoltam. :P NAGYON FINOM!!!! :) KÖSZÖNÖM A RECEPTET!

ini
ini Sat, 2013-05-04 11:38

Ma mi is ezt ebédeltük, és ízlett mindkettőnknek. Csak azonnal rábuktunk, ahogy elkészült és az ízek jobban kijöttek pár perc állás után. Így a második adag volt igazán ízletes :)

Tánya88
vNóra / Tánya88 Sun, 2013-02-03 12:38

Eddig nem mertem nekiállni a carbonara-nak, biztos voltam benne, hogy elrontom és rántottás tészta lesz belőle :D De a te recepted nagyon megtetszett és végülis ez az egyik legfinomabb tésztaétel, amit valaha etttem :) Köszi!

Wawa
Wawa / Wawa Wed, 2012-10-17 11:50

Igen, a tojást nyersen kell rátenni, a forró tésztától meg szalonnától megsül annyira, hogy nem lesz nyers ize, hanem krémes állagú marad.

Wawa
Wawa / Wawa Wed, 2012-10-17 11:14

Végre egy olyan carbonara-recept, ami tényleg az, nem pedig egész más, csak ennek nevezett valami.

Gratulálok neked!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2012-10-17 16:30

igen, igen a tojás nyersen kerül a tésztára, ahogy a hozzászólók is írták.:) (Ezért fontos, hogy friss tojást használjunk, ahogy azt írtam is a hozzávalóknál:)A tészta melegétől a tojás és benne a sajt szépen ráolvad a tésztára, krémessé válik. Kevergetés közben el is tűnik a nyers tojás, olyan, mintha sajtos krém lenne rajta.

fejes jánosné
fejes jánosné Wed, 2012-10-17 11:43

Igen, nyersen mert a forró tésztán átkeverve pillanatok alatt megszilárdul.Ezért azonnal fogyasztandó!

Poda Denisa
Poda Denisa Thu, 2012-11-22 12:31

gyorsan kellett valami finomat föznöm és gondoltam kiprobálom a receptet , nagyon finomra sikerült!!!!!!!! én még szeleteltem a szalonna közé friss hagymát , és még együtt megdinszteltem !!!!!!!!!nagyon fincsi lett !!!!! köszi a receptet !!!!!

1317
spagetti tészta 40 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
olívaolaj 3 ek
vaj 2 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 8 dkg
parmezán sajt 5 dkg
zöldfűszer 0 ízlés szerint