r
Nosalty Logó

Kávés-csokis torta

NS
Kávés-csokis torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

358
Kalória
8.1g
Fehérje
52.5g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
50.5g
Víz
105.2g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
27.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Összesen 2138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 2138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát, és előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a forró vizet és a kávét. Részletekben belekeverjük a sütőporos lisztet, és betesszük a sütőbe, ellenőrizzük tűpróbával.
  3. A ganache krémhez egy lábasban felforrósítjuk a tejszínt, hozzáadjuk a csokit, és kevergetjük, amíg elolvad.
  4. A “kávékrémhez” a hozzávalókból pudingot főzünk, majd amikor kész, belekeverünk némi instant kávéport, esetleg főtt kávét. Félretesszük hűlni, és időnként átkeverjük.
  5. A kávésziruphoz a kávét felforraljuk, és összekeverjük a cukorral (ezzel locsoljuk majd a piskótát).
  6. Összeállítjuk a tortát. Ha kihűlt a süti, 3 részre vágjuk. Az alsó lapra teszünk egy adag ganache-t, elsimítjuk, majd megy rá egy adag a pudingból.
  7. Rátesszük a második lapot, amit már meglocsolunk a kávésziruppal; aztán jöhet egy újabb adag ganache és puding.
  8. A felső lapnak az alját locsoljuk meg kávésziruppal, majd kívül bevonjuk az egész sütit előbb a ganache-sal, aztán a maradék pudinggal.
  9. Végül a tetejét megszórjuk tortadarával, kakaóporral, csokiforgáccsal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Közeledett anyu 50. szülinapja, és szerettem volna én elkészíteni a tortát. Ez persze elég merész gondolat volt, mert kezdő vagyok, de gondoltam, ha nem sikerül, legfeljebb összekanalazzuk :). Elkezdtem hát recepteket keresni, és akkor bukkantam erre a sütire a Nők lapja konyhában, de itt-ott átalakítottam, hozzáadtam, elvettem. Az eredeti recept sima piskótát ír, de ezzel a tésztával nekünk jobban ízlett, így “szottyosabb”:). Mivel szülinapra készült, és szerettem volna feldíszíteni, így kívül nem vontam be a tortát semmi mással, csak tejszínnel, de az eredeti recept úgy írja.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...