r
Nosalty Logó

Kávés-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Összesen 2138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 2138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát, és előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a forró vizet és a kávét. Részletekben belekeverjük a sütőporos lisztet, és betesszük a sütőbe, ellenőrizzük tűpróbával.
  3. A ganache krémhez egy lábasban felforrósítjuk a tejszínt, hozzáadjuk a csokit, és kevergetjük, amíg elolvad.
  4. A “kávékrémhez” a hozzávalókból pudingot főzünk, majd amikor kész, belekeverünk némi instant kávéport, esetleg főtt kávét. Félretesszük hűlni, és időnként átkeverjük.
  5. A kávésziruphoz a kávét felforraljuk, és összekeverjük a cukorral (ezzel locsoljuk majd a piskótát).
  6. Összeállítjuk a tortát. Ha kihűlt a süti, 3 részre vágjuk. Az alsó lapra teszünk egy adag ganache-t, elsimítjuk, majd megy rá egy adag a pudingból.
  7. Rátesszük a második lapot, amit már meglocsolunk a kávésziruppal; aztán jöhet egy újabb adag ganache és puding.
  8. A felső lapnak az alját locsoljuk meg kávésziruppal, majd kívül bevonjuk az egész sütit előbb a ganache-sal, aztán a maradék pudinggal.
  9. Végül a tetejét megszórjuk tortadarával, kakaóporral, csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9014
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Ajánló

Sima tepsiben is lehet sütni, nem kell tortaformában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közeledett anyu 50. szülinapja, és szerettem volna én elkészíteni a tortát. Ez persze elég merész gondolat volt, mert kezdő vagyok, de gondoltam, ha nem sikerül, legfeljebb összekanalazzuk :). Elkezdtem hát recepteket keresni, és akkor bukkantam erre a sütire a Nők lapja konyhában, de itt-ott átalakítottam, hozzáadtam, elvettem. Az eredeti recept sima piskótát ír, de ezzel a tésztával nekünk jobban ízlett, így “szottyosabb”:). Mivel szülinapra készült, és szerettem volna feldíszíteni, így kívül nem vontam be a tortát semmi mással, csak tejszínnel, de az eredeti recept úgy írja.

Hozzávalók

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek