Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-csokis torta

Kávés-csokis torta
Kávés-csokis torta
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeledett anyu 50. szülinapja, és szerettem volna én elkészíteni a tortát. Ez persze elég merész gondolat volt, mert kezdő vagyok, de gondoltam, ha nem sikerül, legfeljebb összekanalazzuk :). Elkezdtem hát recepteket keresni, és akkor bukkantam erre a sütire a Nők lapja konyhában, de itt-ott átalakítottam, hozzáadtam, elvettem. Az eredeti recept sima piskótát ír, de ezzel a tésztával nekünk jobban ízlett, így “szottyosabb”:). Mivel szülinapra készült, és szerettem volna feldíszíteni, így kívül nem vontam be a tortát semmi mással, csak tejszínnel, de az eredeti recept úgy írja.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

ajánlat

Sima tepsiben is lehet sütni, nem kell tortaformában.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát, és előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a forró vizet és a kávét. Részletekben belekeverjük a sütőporos lisztet, és  betesszük a sütőbe, ellenőrizzük tűpróbával.
  3. A ganache krémhez egy lábasban felforrósítjuk a tejszínt, hozzáadjuk a csokit, és kevergetjük, amíg elolvad.
  4. A “kávékrémhez” a hozzávalókból pudingot főzünk, majd amikor kész, belekeverünk némi instant kávéport, esetleg főtt kávét. Félretesszük hűlni, és időnként átkeverjük.
  5. A kávésziruphoz  a kávét felforraljuk, és összekeverjük a cukorral (ezzel locsoljuk majd a piskótát).
  6. Összeállítjuk a tortát. Ha kihűlt a süti, 3 részre vágjuk. Az alsó lapra teszünk egy adag ganache-t, elsimítjuk, majd megy rá egy adag a pudingból.
  7. Rátesszük a második lapot, amit már meglocsolunk a kávésziruppal; aztán jöhet egy újabb adag ganache és puding. 
  8. A felső lapnak az alját locsoljuk meg kávésziruppal, majd kívül bevonjuk az egész sütit előbb a ganache-sal, aztán a maradék pudinggal.
  9. Végül a tetejét megszórjuk tortadarával, kakaóporral, csokiforgáccsal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 305
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

bojzli

Mióta szakács: 2011.07.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés-ganache krémes sütemény, teljes kiőrlésű lisztből készült kávékrémes torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

simon lászlóné erzsi
simon lászlóné erzsi Sat, 2012-10-27 19:47

Szia bojzli!

Megkérhetnélek szépen , hogy küld el nekem az eredeti nők lapjás receptet, mert nekünk az nagyon ízlett, csak elkevertem valahol! Ha nem gond :) erre az email címre is jó lesz :
maraierzsi@freemail.hu

Köszönöm!

Üdv.: Erzsi

bojzli
bojzli / bojzli Wed, 2011-07-27 07:40

Kedves Boribon!

Örülök, hogy tetszik:) Nem vagyok otthon a tortadíszítésben, így biztos ami biztos 2x2 dl tejszínt vertem fel 2 csomag habfixálóval, ha nem sikerül és le kell kaparni, legyen tartalék, de a fele is bőven elég, mivel ez csak 18 cm-es torta:) A habfixáló miatt semmi gond nem volt vele, pedig autózott is 20-25 percet és még jó meleg is volt:)

Boribon
Boribon / Boribon Wed, 2011-07-27 05:17

Nagyon tetszik a tortad! Kulon erdeme, hogy nem fondant a diszites, amit ki nem allok. Sokkal szebb (es finomabb!) igy ket szinnel. Mennyi tejszint hasznaltal hozza? Nem esik ossze a hab a talalasig?

358
tojás 3 db
nádcukor 10 dkg
víz 2 evőkanál
kávé 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
habtejszín 0.75 dl
étcsokoládé 10 dkg
karamellás pudingpor 0.5 tasak
tej 3 dl
instant kávé 1 teáskanál
nádcukor 0.5 teáskanál
kávé 1 dl
nádcukor 0.5 teáskanál