r
Nosalty Logó

Epres-vaníliás krémes Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Epres-vaníliás krémes Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

Az epres réteghez

A vaníliás réteghez

A habos réteghez

A tetejéhez

Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

Az epres réteghez

A vaníliás réteghez

A habos réteghez

A tetejéhez

Összesen 6706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

Az epres réteghez

A vaníliás réteghez

A habos réteghez

A tetejéhez

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    347.8 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4492.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1480 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 6706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáshoz

Az epres réteghez

A vaníliás réteghez

A habos réteghez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük. Amivel nem dolgozunk, azt visszatesszük a hűtőbe.
  3. Kinyújtjuk a tésztánkat vékonyra sütőpapíron, megszurkáljuk, és a tepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt világossárgára sütjük. A másik tésztalapot ugyanígy megsütjük. A kihűlt tésztalapot kapcsos formába tesszük vagy ennek hiányába magasabb oldalú tálba.
  4. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. Ha kihűlt a tészta, az eperszeletekkel beborítjuk.
  5. 5 dl tejet felforralunk az eperpudinghoz. Közben 1 dl tejben elkeverjük csomómentesre a két pudingport, és a kristálycukrot is hozzákeverjük. Ha a tej felforrt, beleöntjük az elkevert pudingport, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. Belekeverjük a vajat, majd forrón az epres tésztalapra öntjük. Kihűtjük.
  6. Közben a 8 dl tejjel 3-4 perc alatt felverjük krémesrea krémes port, majd a kihűlt eperpudingra simítjuk.
  7. A tejszínhabot felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük.
  8. Sütőpapírra tesszük a felső megsült, kihűlt tésztalapot. A csokoládét mikróban felmelegítjük, és a tésztalapra csorgatjuk, és egyenletessen elsimítjuk. A felszeletelt epret elosztjuk rajta. Ha megdermedt a csokoládé, feldaraboljuk, és a sütemény tetejére tesszük őket.
  9. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5946
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-vaníliás krémes Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ezt a sütemény a születésnapomra készítettem. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyorsan elfogyott. Azért csináltam epresnek a krémest, mert most nem akartam hagyományos krémest készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáshoz

Az epres réteghez

A vaníliás réteghez

A habos réteghez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk