Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrommázas túrós

Citrommázas túrós
Citrommázas túrós
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon fincsi süti.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

ajánlat

A máz ne legyen nagyon folyós, mert lefolyik a tészta tetejéről.
Ha színes mázat szeretnénk, akkor tehetünk bele ételfestéket, vagy pici szörpöt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órát hűtőben pihentetjük.
  2. A túrótölteléket is összekeverjük a hozzávalókból.
  3. A tésztát kettévesszük és az egyik kinyújtott lapot a tepsibe helyezzük, majd rásimítjuk a tölteléket, aztán befedjük a másik elnyújtott lappal.
  4. Megsütjük.
  5. Ha kész,  a tetejét bevonjuk az előkészített mázzal.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 901
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó

Mióta szakács: 2010.08.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citrommázas-túrókrémes süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RBea
Bea- / RBea Fri, 2012-02-10 11:00

Kedves Katalin!

Érdeklődnék, hogy a mázhoz milyen színező anyagot tettél, hogy olyan szép rózsaszín a képen?
Köszönöm válaszod!

Bea

Ildus
Ildikó / Ildus Thu, 2012-02-23 14:18

Kedves Bea!

A mázhoz mindig málna szörpöt szoktam tenni!
Üdv: Ildikó

Bundi Katalin
Bundi Katalin Sat, 2010-08-21 15:15

Kedves Ildikó! Annyi lenne a kérdésem, hogy a mázt fel kell melegíteni vagy csak elég összekeverni és a sütire tenni? Köszönöm szépen!

Ildus
Ildikó / Ildus Sun, 2010-08-22 17:50

Szia Katika!

Nem kell a mázat melegíteni,mert ha rákened a meleg sütire,ott majd ráolvad! Jó étvágyat kívánok hozzá!

1294
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
joghurt 140 g
szódabikarbóna 1 késhegynyi
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
búzadara 1 evőkanál
porcukor 20 dkg
napraforgó olaj 5 ml
citromlé 1 citromból nyert