r
Nosalty Logó

Caponata ahogy Baklavaria készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Caponata ahogy Baklavaria készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 661 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1646 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5789 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 167 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1900.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    910 micro
  • β-karotin
    6584 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    4280 micro
Összesen 661 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1090 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a zöldségeket, a padlizsánt, paradicsomot kockázzuk fel nagyobb darabokra, a hagymákat pucoljuk meg. Míg a vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  2. A padlizsánt olívaolajon elkezdjük megpárolni, megszórjuk oreganoval és egy kis sóval, így kb. 4-5 perc alatt minden oldalát szép aranybarnára sütjük.
  3. Hozzáadjuk a hagymákat és a felaprított petrezselyemzöldet, és néhány percig tovább főzzük. Ha úgy érezzük, nagyon kiszáradtak a zöldségek, bármikor nyugodtan adjunk hozzá olíva lajat.
  4. Adjuk hozzá az olívabogyót, és öntsük le az egészet az ecettel, borsozzuk.
  5. Ha az ecet elpárolgott, adjuk hozzá a felaprított paradicsomot, és 15 percig pároljuk. Akkor van kész, ha a paradicsom is puhára párolódott.
  6. Tálalás előtt még kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3027
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptkategóriák

Ezt a Szicíliából származó ételt melegen zöldséges köretként, hidegen antipastiként fogyasztják az olaszok. A kulcsa az alapanyagok minőségén van, a friss padlizsánon, a zamatos paradicsomon és az eceten. A recept Jamie Oliver Jamie's Italy c. könyvéből származik

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek