Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Buta no kakuni

Buta no kakuni
Buta no kakuni
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltátok volna, hogy az egészséges konyhájukról híres japánok sem vetik meg a szaftos szalonnát? Bár ez az elkészítési mód az európai ízlésnek szokatlan lehet, Ázsiában számos nagyon hasonló, édeskés ízvilágú szalonnás étel létezik, mint például a vietnámi "thit kho tau" vagy a kínai "dongpo rou". Ez nem véletlen; amilyen furán hangzik, olyan finom így a szalonna! Tehát miért ne próbálnád ki ezt a szokványos alapanyagot ilyen különlegesen elkészítve?! Megfontolandó tanács, hogy bár nagyon finom és nem mindennapi fogás, be kell érnünk belőle néhány kockányival - ahogy ezt a japánok is teszik - mivel a szalonna köztudottan hizlal.

A blogomon olvashatsz róla bővebben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kicsi, 2-4 kockából álló adagokban, néhány zöldséges kísérővel, rizs mellé adjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát szeljük nagy, kb. 5x3 centis kockákra.
  2. Egy mély, felforrósított serpenyőben, gyakran kevergetve pirítsuk őket addig, amíg a kockák élei szépen megbarnulnak.
  3. Helyezzük a húst egy tésztaszűrőbe, és a mosogatókagyló felett forró vízzel öblítsük át a szalonnakockákat.
  4. Ezután 600 ml vízzel tegyük fel főni a húst, és adjuk hozzá az összes ízesítőt is. (Egy kb. 2 l-es edényre lesz szükség.)
  5. Félig lefedve főzzük a szalonnát (és a kemény tojást) kb. másfél órán át kis lángon, illetve addig, amíg a szósz besűrűsödik, a szalonna pedig teljesen megpuhul. Ne kevergessük!
  6. Hajszálvékonyra vágott újhagymával vagy póréhagymával  és egy csepp angol, dijoni vagy japán mustárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 923
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Anchan

Mióta szakács: 2013.03.05.
12 recept

receptjellemzők

konyha: japán
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

omlós főtt szalonna japán módra, japán főtt szalonna, főtt szalonna tojással japán módra

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

686
császárszalonna 50 dkg
nádcukor 3 ek
szójaszósz 3 ek
szaké 30 ml
mirin 30 ml
fehérbor 30 ml
cukor 1 ek
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
víz 1 l
főtt tojás 4 db
mustár 1 teáskanál