Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgundi babos oldalas

Burgundi babos oldalas
Burgundi babos oldalas
190 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves baratnőm látta meg Lajos Mari könyvében, tőle kaptam a receptet. Itthon levő alapanyagokbol el is készítettem. Kenyérrel mártogatva mindenki megnyalta a tíz ujját utana! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát, sárgarépát apróra vágjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk az oldalasokat és a szalonnát, majd áttesszük a jénaiba őket.
  3. Raöntjük az előző este beáztatott babot.
  4. A visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ezt is a jénaiba öntjük.
  5. Az olajos serpenyőbe öntjük a bort, vizet, paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk, beletesszük a 2 babérlevelet, és felforraljuk, majd az egészet a jénaiba öntjük.
  6. Lefedjük a jénai tetejével, es hideg sütőbe téve "megfőzzük".
  7. A végén olyan jó szaftosnak kell maradnia, hogy mártogatni lehessen kenyérrel.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 875
elküldve: 37
receptkönyvben: 622
elkészítve: 39/60
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésoldalas burgundi módra, babos paradicsomos oldalas, szaftos oldalas

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyuler
gyuler Sat, 2014-05-10 16:55

Köszi a receptet! Valami ilyesmire vágytam! Nagyon finom lett! Csak úgy tunkoltuk! :-)

emese.loerincz
emese.loerincz Mon, 2012-04-23 09:03

Hétvégén kipróbáltam, zománcos kacsasütő tálban készítettem el, nagy sikere volt. Köszönöm!

szteri
szteri / szteri Mon, 2012-04-23 10:37

Kedves Emese.loerincz!
Köszönöm a visszajelzest, nagyon örülök, hogy izlett! szteri

Réka001
Réka001 / Réka001 Thu, 2012-04-12 18:46

Kedves Szteri!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy 15dkg száraz bab helyett használhatok szerinted konzerves babot?:) Nem sikerült a boltban szárazat vennem, csak konzerveset:(
Illetve ha azt teszek bele, akkor gondolom abból több is kéne...tudnál nekem tanácsot adni?:)

szteri
szteri / szteri Thu, 2012-04-12 20:17

Kedves Reka001!
Biztos meg tudod fözni konzerves babbol is szerintem (talan gyorsabb is :))! Bar en meg soha nem vasaroltam ilyent. Megneztem, 400 grammos dobozban van. Ha leöntöd a levet es jol atmosod, szerintem tökeletes lesz. Majd irj, hogy sikerült! szteri

Réka001
Réka001 / Réka001 Fri, 2012-04-13 12:11

Kedves szteri!
Végül sikerült beszereznem szárazbabot!:) Hál'Istennek! Így azt fogom majd használni. De csak 15 dkg kell 1,5 kg oldalashoz? Azon gondolkodtam, hogy római tálban készítem el. Egyébként ez a mennyiség hány felnőtt részére elég kb?

szteri
szteri / szteri Fri, 2012-04-13 12:24

Szia Reka001!
Ha elözö este beaztatod a 15 dkg szarazbabot, az jol megdagad, nekem böven eleg lett a 1,5 kg oldalashoz. Ha van romai talad, abban is biztos nagyon finom lesz. Nekem jenaim van, ezert keszitettem abban. Negyünknek feher kenyerrel martogatva ez a mennyiseg pont eleg lett.

Réka001
Réka001 / Réka001 Fri, 2012-04-13 15:46

kedves szteri!
Köszönöm a gyors válaszodat!:) Még egy kérdésem van és aztán már csak az eredményről számolok be: hogy ha dupla adagot készítek szerinted az egyszerre belefér egy római tálba?
:)

szteri
szteri / szteri Fri, 2012-04-13 16:39

Szia Reka001!
Megneztem interneten, nagyon sokfele romai tal van. Nem tudom, a Tied hany literes. Ahogy elökeszited a dupla adagot mindenböl, kb. latni fogod, mekkora edeny kell neki. Es a folyadekkal felöntve belefer e a Tiedbe. Majd ird meg a vegeredmenyt, remelem minden ugy sikerül, ahogy szeretned! Szep hetveget! Eszter

saxo
saxo Tue, 2012-03-27 08:24

Aha, alul kerestem, régebben ott szokott lenni. :-) Köszi

saxo
saxo Tue, 2012-03-27 08:06

Mégis kb. mennyi ideig kell a sütőben hagyni?

szteri
szteri / szteri Tue, 2012-03-27 08:15

Kedves Saxo!
A kep bal also sarkaban latod, kb 2,5 orat hagytam a sütöben.

1235
fejtett bab 15 dkg
sertésoldalas 1.5 kg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 3 db
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 3 dl
víz 1 dl
sűrített paradicsom 5 dkg
babérlevél 2 db