r
Nosalty Logó

Burgonyatál camembert-rel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Burgonyatál camembert-rel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonyához

Az öntethez

Összesen 507 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonyához

Az öntethez

Összesen 3040 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonyához

Az öntethez

Összesen 159 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 507 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6025.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1203 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 3040 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A burgonyához

Az öntethez

Elkészítés

A burgonyához

  1. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
  2. A camembert sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, a tömlős sajtot, a tejet és 2 teáskanál ételízesítővel jól elkeverjük.
  3. A füstölt szalonnát kockázzuk, majd kisütjük.
  4. A trappista sajtot is lereszeljük, és félretesszük.
  5. Egy tűzálló tálat meglocsolunk a kisütött szalonna zsírjával. A felkarikázott krumpli felét belerendezzük. A reszelt fokhagymát ráosztjuk, sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk a sózásnál, mert a sajt és a szalonna is sóz! Elosztjuk rajta a kisült szalonnakockákat. A maradék krumplival befedjük, só, bors.
  6. Alufóliával betakarjuk, sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuhul.
  7. Víz nem kell alá, elég, amit a krumpli enged!
  8. Ha kész, levesszük a fóliát, és ráöntjük a sajtos-tejfölös keveréket. Rászórjuk a reszelt trappista sajtot.
  9. Sütőben pirosra sütjük.
  10. A karikára szelt zöldhagymával megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4831
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Mivel annyira szeretjük a többféle sajt ízét együtt, volt a hűtőben pár szelet lapka sajt, rátettem a tetejére. Nem olvadt el, bár finom, ropogós lett. Legközelebb azért lehagyom. A zöldhagymát megvettem, viszont a fényképezéskor nem jutott eszembe, így ebédkor hintettük rá. Hát ennyi baki történt velem, mire elkészült a "mű ".

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burgonyatál camembert-rel
Olaszné Anci 191 recept

Egy kölcsön újságban találtam erre a szuper finom köretre. Én legalábbis köretté léptettem elő, és némi változtatással készítettem el. Ezt a változatot ismertetem meg veletek. Vasárnap ezzel leptem meg a gyerekeket, rántott húst és rántott sajtot készítettem mellé. Egy kis házi majonézt tálaltam hozzá, megbolondítva egy kis apróra vágott uborkával és egy marék összevagdalt snidlinggel. Nagy örömömre fantasztikus sikere volt ! Először készítettem, de nem utoljára.

Hozzávalók

A burgonyához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.