r
Nosalty Logó

Burgonyatál camembert-rel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Burgonyatál camembert-rel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonyához

Az öntethez

Összesen 507 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonyához

Az öntethez

Összesen 3040 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonyához

Az öntethez

Összesen 159 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 507 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6025.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1203 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 3040 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A burgonyához

Az öntethez

Elkészítés

A burgonyához

  1. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
  2. A camembert sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, a tömlős sajtot, a tejet és 2 teáskanál ételízesítővel jól elkeverjük.
  3. A füstölt szalonnát kockázzuk, majd kisütjük.
  4. A trappista sajtot is lereszeljük, és félretesszük.
  5. Egy tűzálló tálat meglocsolunk a kisütött szalonna zsírjával. A felkarikázott krumpli felét belerendezzük. A reszelt fokhagymát ráosztjuk, sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk a sózásnál, mert a sajt és a szalonna is sóz! Elosztjuk rajta a kisült szalonnakockákat. A maradék krumplival befedjük, só, bors.
  6. Alufóliával betakarjuk, sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuhul.
  7. Víz nem kell alá, elég, amit a krumpli enged!
  8. Ha kész, levesszük a fóliát, és ráöntjük a sajtos-tejfölös keveréket. Rászórjuk a reszelt trappista sajtot.
  9. Sütőben pirosra sütjük.
  10. A karikára szelt zöldhagymával megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4789
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Mivel annyira szeretjük a többféle sajt ízét együtt, volt a hűtőben pár szelet lapka sajt, rátettem a tetejére. Nem olvadt el, bár finom, ropogós lett. Legközelebb azért lehagyom. A zöldhagymát megvettem, viszont a fényképezéskor nem jutott eszembe, így ebédkor hintettük rá. Hát ennyi baki történt velem, mire elkészült a "mű ".

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burgonyatál camembert-rel
Olaszné Anci 191 recept

Egy kölcsön újságban találtam erre a szuper finom köretre. Én legalábbis köretté léptettem elő, és némi változtatással készítettem el. Ezt a változatot ismertetem meg veletek. Vasárnap ezzel leptem meg a gyerekeket, rántott húst és rántott sajtot készítettem mellé. Egy kis házi majonézt tálaltam hozzá, megbolondítva egy kis apróra vágott uborkával és egy marék összevagdalt snidlinggel. Nagy örömömre fantasztikus sikere volt ! Először készítettem, de nem utoljára.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Anci! Tudtam, hogy ez a csoda a Te alkotásod, a neve , a fénykép, és micsoda finomság a leírás alapján.:-D Holnap bográcsozás, az már betáblázva, péntekre a cukkinis palacsinta, most került fel tegnap, az annyira jó, el kell készíteni, viszont a csütörtök ezé a csodáé, nem lehet kihagyni, ezt a sajtos, újburgonyás finomságot ! :-)) Köszönöm. Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Nagyon szívesen. A véleményed érdekelni fog ! A visszajelzés mindig nagyon fontos ! Puszi: Anci

sziszi74

Szia Anci! A recepted nagyon jól hangzik és jól is néz ki, szeretném elkészíteni és lenne egy kérdésem. A camembert sajtot hogyan kell lereszelni? Lehet, hogy amat?r kérdés, de tényleg nem tudom. El?re is köszönöm válaszodat. Sziszi

Olaszné Anci

Kedves sziszi74 ! Úgy tudod lereszelni, hogy a reszel?n szabályosan átnyomkodod ! Kicsit maszatolós munka, de sebaj.A végeredmény kárpótol! Várom a véleményed. Sok sikert! Üdv: Anci

bacsika1985

Szia! Elkészítettem, és nagyon-nagyon finom lett. Én kb 2 kg krumpliból csináltam, de a többi hozzávalón nem változtattam, és így is tökéletes. Az egész családnak nagyon ízlett. Köszi a receptet!

Olaszné Anci

Kedves bacsika1985! Elnézést,hogy csak most válaszolok,de költözés miatt rengeteg a teend?nk.Nagyon örülök,hogy elnyerte a recept a tetszésedet! További szép sikereket kívánok a konyhában! Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

Hozzávalók

A burgonyához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?