Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyasaláta medvehagymás majonézzel

Burgonyasaláta medvehagymás majonézzel
Burgonyasaláta medvehagymás majonézzel
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom burgonyasaláta mindazoknak, akik szeretik a medvehagymát.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót hagyjuk felolvadni. A burgonyát megmossuk, fövő sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, az ecettel, cukorral, sóval, majd apránként hozzádolgozzuk az olajat.
  3. A medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában megpörgetjük, durvára vágjuk, a majonézhez adjuk, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A chilit kettévágjuk, a magokat kivágjuk, a paprikát apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, négybe vágjuk.
  5. A burgonyához adjuk a chilit, a hagymát, zöldborsót és a majonézt. Összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 631
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
kalória: magas

egyéb elnevezések

medvehagymás krumplisaláta, krumplisaláta medvehagymás majonézzel, majonézes krumplisaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

679
zöldborsó 50 g
újkrumpli 400 g
tojássárgája 1 db
mustár 0.5 tk
fehérborecet 1 ek
cukor 1 csipet
napraforgó olaj 100 ml
medvehagyma 35 g
chili 0.5 db
újhagyma 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint