r
Nosalty Logó

Burgonyás-rozsos kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Burgonyás-rozsos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 747 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4486 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 747 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8507.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    887 mg
  • Foszfor
    2538 mg
  • Nátrium
    4337 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    993 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 4486 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
  2. (Én most kenyérsütőgépben dagasztottam, mert úgy jobb és kényelmesebb.) Először kevés vizet öntünk bele, majd a liszteket, sót, burgonyát, ecetet, olajat, szotyit, és a felfuttatott élesztőt.
  3. A géppel elkezdjük dagasztani, ha úgy látjuk, hogy víz, vagy liszt kell még bele, nyugodtan kevesenként adagoljuk hozzá. Külsőre úgy fog kinézni, mint egy nokedlitészta.
  4. Ezután a gép dagaszt, keleszt. Ha nem géppel csináljuk, akkor 15-20 perc dagasztás biztos kell, és kb 1 óra kelesztés.
  5. Bekapcsoljuka sütőt.
  6. Ha megkelt, lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, megformázzuk.
  7. (Én most ovális, vajazott jénaiban sütöttem, nem tettem rá fedőt.) Süthetjük kerek, vagy bármilyen alakú formában.
  8. Beletesszük a kivajazott formába és még 10-15 percig kelesztjük.
  9. Megkenjük olvasztott vajas vízzel, és betesszük a sütőbe.
  10. Sütés közben 2-3-szor megkenhetjük még, megsütjük szép barnára.
  11. Ha kivettük, megint megkenjük a vajas vízzel (teavaj), rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6109
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

A házi kenyérnek párja nincs.

Receptkategóriák

Farsangi bálba készültünk, és igazi farsangi szendvicsekre vágytam. A héten már ezt a receptet kikísérleteztem, így most biztosan sikerülnek a szendvicsek is.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Nagyon szeretek kenyeret sütni, de régen többször elrontottam a gépben. Most már nem a gépben sütöm, mert így jobban tettszik.

remeny79

szia! az lenne a kérdésem,hogy az ecet miért kell? már többször sütöttem-sütök kenyeret lassan 3-hónapja s valami ujat szeretnék ki probáli ez szimpatikus-este megsütném,de az eceten meg állt a szemem,ja és hány százalékos ecetre gondoltál??? köszike elöre a válaszod: Tünde!!!

remeny79

és nincs ithon teavajom,szerinted jó lesz a rama margarin??? Tünde!

Törölt felhasználó

Kedves Remény ! Tudom már kés? a válasz... : ( , de sakójnos nem jött üzenet , hogy írtál nekem. Bízom benne, hogy sikerült a kenyered. Az ecet tudtommal a rugalmasságához kell. A teavaj helyett mást is használhatsz, de én nem szeretem az ízüket, inkább olaj talán...

pr_kriszta

Kedves Mindenki! Bármilyen savanyú dolog jót tesz a kelt tésztáknak. Citromtól az alkoholig bármi belefér, amit otthon találsz. Az ízét nem érezni ki. Jó sütést és köszi a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek