r
Nosalty Logó

Burgonyás pogácsa - nagyiféle

NS
Burgonyás pogácsa - nagyiféle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1206
Kalória
22.5g
Fehérje
138g
Szénhidrát
61.6g
Zsír
145.7g
Víz
127.4g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    246.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2950.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    551.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    582.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1212 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 4822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, apró darabokra felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, kihűtjük.
  2. Ha kihűlt a burgonya, törjük össze krumplinyomóval, majd a tejbe rakjunk cukrot, kéz melegre melegítsük fel, morzsoljuk bele az élesztőt, egy kevés lisztet szórjunk a tetejére, és várjuk meg, míg jó habos nem lesz.
  3. A hozzávalókat mérjük ki. A lisztet morzsoljuk el a sóval, szódabikarbónával, és a zsíradékokkal, ezután adjuk hozzá a kihűlt burgonyát, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, és a tojást.
  4. A dagasztásra szánjunk időt, jól dolgozzuk össze, hólyagosnak kell lennie a tésztának, ill. könnyedén váljon el az edény falától. Ha kész, szórjuk meg liszttel, takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen legalább félórát hagyjuk kelni.
  5. A lisztezett nyújtódeszkán kb 1-2 cm-re, és lehetőség szerint téglalap alakúra nyújtsuk ki a tésztát, és hajtogassuk. Fogjuk az egyik szélét, közepéig behajtjuk, megfogjuk a másik szélét, azt ráhajtjuk, majd felülről még egyszer félbehajtjuk. Letatakarjuk konyharuhával, és 15-20 percig pihentetjük, majd megismételjük a hajtogatás és pihentetés fázist még kétszer.
  6. A harmadik hajtogatás és pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 cm vastagra, és tetszőleges formával szaggassuk ki. (én pálinkás poharat szoktam használni)
  7. Helyezzük sütőpapíros tepsibe, egymástól viszonylag távol, mert szépen megnőnek. Tetejüket tojássárgájával kenjük le ( én most nem tettem, azért ilyen hóka a képen a pogácsám:).
  8. Sütőben süssük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35

Nagyiféle recept, hihetetlenül puha és finom még másnap is. Nem mondom, melós, de én semminek nem állok neki, ami nem érné meg az időt és fáradtságot:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...