Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós-sajtos-krumplis pogácsa

Sós-sajtos-krumplis pogácsa
Sós-sajtos-krumplis pogácsa
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom a sajtos pogácsáért rajong, én viszont a krumplisért, így ötvözve kettőnk akaratát, kreáltam egy olyan pogácsát, amiben mindkettő megtalálható. Nagyon-nagyon finom lett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Mivel minden tojás más és más, ezért nehéz nagyon pontos adatot adni a mennyiségről. A lényeg, hogyha nagyon ragad a tészta, akkor tegyünk hozzá még lisztet, ha viszont keménynek érezzük vagy nem áll össze, adjunk hozzá tejet, esetleg tejfölt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A krumplit kis kockákra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük, langyosan áttörjük.
  3. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztős tejet, tojásokat, krumplit, sót és a sajtot. Egy gyúrható, lágyabb tésztát kapunk. 30 percet kelesztjük.
  4. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kb. másfél centisre nyújtjuk, sűrűn átlósan becsíkozzuk, pogácsaszagatóval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tojássárgáját a tejjel kikeverjük, majd lekenjük vele a tetejüket, sóval meghintjük. 25 perc alatt megsütjük. Kb. 32 db lesz belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 56 647
elküldve: 54
receptkönyvben: 849
elkészítve: 48/74
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vegyes pogi, burgonyás pogácsa, sajtos pogi tört krumplival

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klariss
klariss Sat, 2015-05-02 13:19

Nagyon finom a pogid,bevált recept! Ma sütöttem,isteni. :) Üdv:Klarissz

Faboszi
faboszi / Faboszi Thu, 2014-03-20 13:38

Most kel a pogim. Mivel nekem megmaradt egy kis krumplipürém, nem kellett főznöm. De több volt, mint 30 dkg, ezért az arányokat hozzáigazítottam. Sőt! Tettem bele egy csomó medvehagymát apróra vágva. (Tegnap kóstoltam először, és nagyon rákattantam.) Mindjárt megírom, hogy milyen lett. Bár biztos vagyok benne, hogy nagyon-nagyon finom lesz.
Üdv

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2014-04-02 18:09

Szia!
Imádom a medvehagymát,biztos nagyon jól sikerült.
Nekem ropogós lett a teteje.
Nem tettél túl sok tejet a tetejére véletlenül?
Örülök,hogy ízlett.
Üdv:Mercedes

Faboszi
faboszi / Faboszi Thu, 2014-03-20 18:13

Tényleg nagyon finom lett. Csak nekem nem lett elég ropogós :-(
Azt hiszem, legközelebb (mert lesz legközelebb) nem tejet teszek bele, hanem tejfölt és a tetejét is csak tojással kenem meg, kihagyom a tejet, mert szerintem elpuhítja.
Egyébként a recept jó. És medvehagymával egyenesen isteni!

vadgesztenye
vadgesztenye Fri, 2014-03-07 12:02

Most készítem a pogácsát, az élesztő tényleg 2,5 g? Mivel a pogácsáid elég keltnek tűnnek, és a liszt is 550 g próba szerencse kicsit több élesztőt teszek. Üdv. Erzsi

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-03-10 22:42

Tisztára meg vagyok szédülve.
Természetesen 2,5 dkg a helyes élesztő mennyiség,azaz 25 g :)
Át is írom a receptben.
Sajnos fel sem tűnt,és amikor Te írtál hozzá akkor is 2,5 dekagrammra gondoltam,erre ugyanúgy lehagyom a betűket :/
Még jó,hogy észrevetted és többet tettél bele :)

Titatrilla
Titalilla / Titatrilla Sun, 2013-12-22 18:49

Nagyon jó recept, biztosan el fogom még készíteni, bár legközelebb magába a tésztába rakom a sót, mivel az első tepsinél elfelejtettem, így azok kicsit íztelenek lettek. Tettem a tésztájába őrölt köményt, de legközelebb bátrabb leszek. És a tetejére is fogok tenni egy kis sajtot. De nagyon egyszerű recept, köszönet érte!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-03-10 16:08

Szia!
A só mindig ízlés dolga én azt mondom.
Hozzáteszem én is sósan eszem inkább,mint sótlanul :)
Üdv:Mercedes

nikolka06
nikolka06 Sat, 2013-11-09 19:30

Leírás alapján készítettem el, tökéletes lett! Nagyon szépen köszönöm a receptet :) Bekerült a repertoárba! Üdv: Niko

vdg
vdg Sat, 2013-11-02 16:55

Nekem most sül a pogácsám, nagyon jól néz ki eddig. :)
Az arányok tökéletesek! Üdv: Gabi

anonym
anonym Sat, 2013-09-07 13:50

Szia!

Ma megsütöttem a pogit, mert vendégségbe megyünk, gondoltam jól fog esni a borocska mellé.
Nem csalódtam, isteni finom a pogid, remélem míg elindulunk nem fog elfogyni.
A párod a sajtos, te a krumplis pogit szereted....:-) Én a hagymásat :-) ezért a vaj egy részén dinszteltem egy közepes fej vöröshagymát és ezt is bele tettem a tésztába.
Szerintünk nagyon jó lett!
Köszönjük a receptet! Elmentettem és biztos soxor fogom sütni. :-)
Üdv: Andi

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2013-09-17 19:48

Kedves Andi!
Nagyon örülök,hogy ízlett a pogi receptem.
Hagymás pogit még sosem készítettem,enni viszont ettem már :)
Köszönöm a visszajelzést!
Üdv:Mercedes

christy03
Kriszti88 / christy03 Sat, 2013-04-13 12:00

Ma sütöttem meg és tényleg nagyon finom :) Nem hiszem, hogy marad belőle holnapra, így azt nem fogom megtudni, hogy másnaposan milyen.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2013-01-23 23:09

Hát kedves Éva,hogy őszinte legyek én is megenném most,de már elfogyott sajnos:(Tényleg nagyon jól sikerült,pedig csak saccra tettem bele az alapanyagokat.2 napig ettük,becsomagoltam konyharuhába és finom,friss maradt:)Jó éjt!Merci:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-01-23 20:25

Csoda, ha azt írom, hogy én most ilyet akarok enni? :) Nagyon guszta!!! Isteni finom lehet, látszik rajta.
Üdv: Fahéj

517
finomliszt 550 g
vaj 185 g
sajt 100 g
burgonya 300 g
élesztő 2.5 g
tej 100 ml
tojás 2 db
cukor 1 teáskanál
1 tk
tojássárgája 1 db
tej 1 ek
0 ízlés szerint