r
Nosalty Logó

Burgonyás pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Burgonyás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 1884 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 318 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3920.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    2869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 1884 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 318 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen.
  2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg.
  3. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 140 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 333
  • Össznézettség: 538491
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Akkor szoktam ilyen pogácsát készíteni, amikor amúgy is főzök burgonyát, valami máshoz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sajna nem sikerült, túl zsíros lett, azt hiszem a liszt kevés, én nagyon sokszor készítek kelt tésztát, (másmilyen krumplis pogácsát is) de soha nem ilyen volt az állaga, hanem rugalmas sima tészta.

Törölt felhasználó

Nem el?ször csinálom meg e recept szerint, de nekem mindig sikerült. A családom ismer?seim mindig mondják Apa Laci mikor csinálsz krumplis pogit? Szerintem, ha mindent beletesz az ember akkor sikerülnie kel, én soha nem méricskéltem és az állaga mindig jó lett. A javaslatom, hogy a tojás fehérjét ne tegyük a tésztába csak a kenésre használjuk. Jó étvágyat!

Törölt felhasználó

Nekem viszont remekül sikerült, egy családi uzsonnára készítettem és vagy 8 perc alatt elfogyott az egész, ki sem tudott h?lni. Köszi a receptet!

Dezsofiam

Nagyon-nagyon fincsi! Nekunk sem volt eleg. :)

Mango

Eletem elso pogacsaja remekul sikerult. A ferjem semmi perc alatt bekebelezte az elso tepsivel. :) Koszonom a receptet!!!

Muci

Én köszönöm a visszajelzéseket és külön öröm számomra, hogy kezd?knek is sikerélményük volt a receptem alapján készült burgonyás pogácsával. Üdv : Muci

Törölt felhasználó

A tészta szépen megkelt, de a sütésnél nem lett valami jó. Talán túl vékonyra nyújtottam ki, de tény, hogy lapos lett és egyáltalán nem lett puha.

Törölt felhasználó

Valószín? azért lett kemény mert a tojás fehérjét is beletetted, nekem az a tapasztalatom, ha nincs benne bármilyen kelt tészta legyen az nem keményedik meg. Tiszteletem László aki szeret és állítólag tud is f?zni.

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon jól sikerült! Pedig aggódtam, mert nem kelt szépen a tészta, de kisütve finom, ropogós lett. Bár nekem a kisütésre elég volt a 15 perc 220 fokon, valószín?leg azért, mert pici szaggatóm van, így minipogácsáim lettek :)

osarolta

En is kiprobaltam. Nagyon finom ! Koszi szepen a receptet !

Törölt felhasználó

Én is éppen krumplit f?ztem ma életem els? krumplipüréjéhez. S akkor gondoltam, megcsinálom ezt a pogácsát. S most nagyon örülök, mert nagyon-nagyon finom lett! F?bérl? asszonyunknak is vittem kóstolót azon melegiben... ízlett neki. Köszönet érte! :-)

Hasznos Virág

Megyek és én is kipróbálom mielött még vendégeket hívok. Köszi a receptet! :-) Remélem sikerül.Vira

Törölt felhasználó

Syasztok Super recept én éppen most csinálom már fö a burgonya remélem sikerül életem elsö egyedül készitett pogija kösz a receptett

Törölt felhasználó

Én már kétszer csináltam és mindkétszer nagyon finom lett, pedig eddig azt hittem, hogy én nem tudok pogácsát sütni. Ajánlom mindenkinek!

Törölt felhasználó

Köszi a receptet! Szuper! Én margarin helyett zsírral csináltam, az eredmény így is kifogástalan!

Hasznos Virág

Ez nem sikerült:-( Vira

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon finomra sikerült.A tetejére magkeveréket szórtam,ami tök jól mutat és passzol a burgonyához is.Éppen most lett kész.:-))

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!