Burgonyás-paradicsomos csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
25g fekete olajbogyó29 kcal
-
6 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
Összesen
697
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
12 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Összesen
1393
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
32.3g csirkecomb36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
25.9g burgonya15 kcal
-
0.9g rozmaring1 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
19.4g paradicsom3 kcal
-
3.2g fekete olajbogyó4 kcal
-
3.5g hegyes erős paprika1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g barna cukor2 kcal
Összesen
89
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 946.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 465 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 160 micro
-
β-karotin 852 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 447 micro
Összesen
697
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 89.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1892.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 727 mg
-
Nátrium 639 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 929.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 320 micro
-
β-karotin 1703 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 894 micro
Összesen
1393
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 499 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
89
Kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 ek olívaolaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
400 g burgonya
-
2 szál rozmaring
-
2 szál kakukkfű
-
300 g paradicsom
-
50 g fekete olajbogyó
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek barna cukor
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, és kb. 1 ek olívaolajjal jól bedörzsöljük. A combokat egy tepsibe rakjuk, betoljuk a sütőbe, és 15 percig sütjük.
- A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A burgonyát meghántjuk, mossuk, kettévágjuk. A fűszereket megmossuk, apróra vágjuk. A burgonyát elkeverjük a hagymával, fűszerekkel, 2 ek olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük. A combok köré szórjuk, és további 25 percig sütjük.
- A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot és az olajbogyót a combokhoz adjuk, és további 20 percig sütjük.
- A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, durvára vágjuk. A chilit a fokhagymával, a barna cukorral, kb. ½ tk sóval és 2 ek olívaolajjal botmixerrel összedolgozzuk.
- A combokat 2-3-szor megkenjük a chilis-fokhagymás krémmel, és további 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 420
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 36767
- Feltöltés dátuma: 2014. július 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Glaser
1980 recept
A burgonyát, mielőtt a combok körré szórnánk, fűszerezhetjük 1-2 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymával is.
Hozzászólások (3)
Nagyon finom, igazi ízkavalkád. Kétszer megcsináltam, igaz olajbogyó nélkül, mert nem volt itthon, de egyszer úgy is kipróbálom!
Egyszer?en elkészithet?, isteni finom, nem sok edeny kell hozza csak egy nagy tepsi-mosogatás barát-máskor is el fogom késziteni, köszönöm a receptet :)
Nagyon guszta,,, GRATULÁLOK.!!!! tisztelettel, Ibolya.!