r
Nosalty Logó

Burgonyás-paradicsomos csirkecomb

Glaser
Burgonyás-paradicsomos csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

697
Kalória
27.6g
Fehérje
49.7g
Szénhidrát
44.5g
Zsír
465g
Víz
120.9g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    465 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    929.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    1703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 1393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    499 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, és kb. 1 ek olívaolajjal jól bedörzsöljük. A combokat egy tepsibe rakjuk, betoljuk a sütőbe, és 15 percig sütjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A burgonyát meghántjuk, mossuk, kettévágjuk. A fűszereket megmossuk, apróra vágjuk. A burgonyát elkeverjük a hagymával, fűszerekkel, 2 ek olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük. A combok köré szórjuk, és további 25 percig sütjük.
  3. A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot és az olajbogyót a combokhoz adjuk, és további 20 percig sütjük.
  4. A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, durvára vágjuk. A chilit a fokhagymával, a barna cukorral, kb. ½ tk sóval és 2 ek olívaolajjal botmixerrel összedolgozzuk.
  5. A combokat 2-3-szor megkenjük a chilis-fokhagymás krémmel, és további 15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A burgonyát, mielőtt a combok körré szórnánk, fűszerezhetjük 1-2 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymával is.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...