Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonya kapros-tejfölös mártásban

Burgonya kapros-tejfölös mártásban
Burgonya kapros-tejfölös mártásban
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom köret sült halhoz, de önmagában is finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, durva darabokra vágjuk, majd fövő sós vízben, körülbelül 20-25 perc alatt megfőzzük.
  2. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, körülbelül 2-3 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt is. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten, körülbelül 5 percig főzzük. Hozzákeverjük az apróra vágott kaprot, sóval, borssal és citromhéjjal ízesítjük.
  4. A burgonyát leszűrjük, a kapros mártáshoz adjuk, jól összekeverjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 942
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaköret, főtt burgonya kapros-tejfölös mártásban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
burgonya 500 g
vaj 15 g
finomliszt 15 g
tej 150 ml
tejföl 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromhéj 0.25 kk
kapor 0.5 csokor