r
Nosalty Logó

Köménymagos-bacon-ös sült burgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsó
Köménymagos-bacon-ös sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 836 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, lapjában felszeleteljük kb. 1/2 cm vastag szeletekre.
  2. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, belefektetjük a szeleteket egysorosan.
  3. Picit megsózzuk a krumplikat, és mintha sóznánk, egyenként meghintjük egy-egy csipet őrölt köménnyel.
  4. Minden szeletre teszünk fél szelet bacon-t kicsit megcsavarva, és megtűzzük előzőleg vízbe áztatott fogpiszkálóval, hogy ne csúszkáljanak le sülés közben.
  5. Letakarva fóliával, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük 180 fokon. Villával megnézzük, ha puha, takarás nélkül még kb. 10 percig pirítjuk 200 fokon krumplitól és sütőtől függően.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9012
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 28.

Ajánló

Sült húsok mellé köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gerzsó 20 recept

Ezt a receptet F. Nagy Angéla szakácskönyvében olvastam több évtizeddel ezelőtt. Akkor még aktív dolgozóként a gyors és egyszerű ételeket kerestem a hétköznapi főzéshez. Ez bevált, azóta is gyakran készítem. Salátával, savanyúsággal önálló fogásként is megállja a helyét, de bacon nélkül köretnek is kiváló. Aki nem szereti a köményt, egyéb fűszerrel is kipróbálhatja. A fogpiszkálót okvetlenül áztassuk be, így nem ég meg.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...